Bundesliga

Hajnal Tamásék legyőzték a Schalkét

A nürnbergi Eigler négy gól lőtt a St. Paulinak

A kiesés elől menekülő Stuttgart Hajnal Tamással a kezdőjében fogadta a Schalkét a Bundesliga 25. fordulójában. Egy vitatható bírói ítéletnek köszönhetően le is győzték a hétközben kupadöntőbe jutó Magath-csapatot. A Nürnberg Eigler fantasztikus teljesítményének kiütötte a St. Paulit.

Az első komoly helyzet Matipé volt a vendégcsapatból, de a lövése mellépattant az egyik védőről. Az első negyedóra folyamán fokozatosan fölénybe került a Stuttgart, és meg is szerezték a vezetést. Igaz, a körülmények finoman szólva is furcsák voltak. Egy jobboldali beadás után Pogrebnyak öklelte fel Höwedest, közben a kifelé pattanó labdát Hajnal Tamás rálőtte, az pedig a földön fekvő védő kezéről pattant az alapvonalon túlra. A játékvezető tizenegyest ítélt, és kiállította Höwedest, annak ellenére, hogy sokat nem tehetett volna annak érdekében, hogy elkapja a karját a játékszer elől. A büntetőt mindenesetre Kuzmanovics belőtte. (1-0)

A kiállítás és a gól megzavarta a Schalkét, többször is helyzetbe kerültek a hazaiak. Pogrebnyaknak és Harniknak is volt lehetősége, de talán Okazaki próbálkozása volt a legígéretsebb, a japán azonban balról kissé kisódródva a rövid oldal mellé lőtt. A vendégek csak a félidő vége felé ébredeztek, akkor Raúl Farfán beadását csúsztatta nem sokkal a jobb kapufa mellé.

A második játékrészben is az emberelőnyben játszó hazaiak játszottak jobban és főleg lendületesebben. Pogrebnyak többször is helyzetbe került, de vagy menteni tudtak előle a védők, vagy ő maga nem találta el a kaput. A vendégek legjobbja idén már nem először Manuel Neuer volt, elöl pedig Raúl próbálkozott becsülettel. Szerencséje azonban nem volt a spanyol csatárnak, a 84. percben például néhány méterre állt a kaputól, amikor egy beadás után nem tudta jól eltalálni a labdát, így Ulreich könnyedén szedte össze azt.

Pár perccel később Edu fejesénél már nyújtózkodnia kellett, de megoldotta a feladatot. A véghajrában Kuzmanovics szabadrúgásból kis híján duplázott, de a lövése végül a bal kapufa mellett surrant el. Így nem változott az eredmény, a Stuttgart - egy vitatható bírói ítéletnek köszönhetően - nyerni tudott, és feljebb is lépett a kiesőzónából. Igaz, a Werder Bremen majd csak vasárnap este játssza le a Freiburg elleni mérkőzését.

Nürnbergben az a St. Pauli volt a vendég, amely a Hamburg legyőzése óta lejátszott két találkozón gólt sem tudott szerezni. Nos, ez a sorozat hárommeccsesre nyúlt, ráadásul kaptak is hármat az első bő negyedórában. Wollscheid kezdte rögtön a harmadik percben egy szöglet után berobbanva, aztán Eigler duplája következett. A csatárnak először Mak kaparta ki a labdát a tizenhatosnál, neki már "csak" be kellett lőnie, majd Ekici bal oldali beadására érkezett nagyszerűen. A második játékrészben Eigler gyors egymásutánban hozzátett még kettőt - előbb távolról, majd egyedül kilépve mintegy tíz méterről, így szinte egymaga ütötte ki a hamburgi kiscsapatot. (5-0)


Az utolsó helyezett Mönchengladbach a Hoffenheimet fogadta, és a hazaiak a második félidő közepén szerezték meg a vezetést, Starke szabálytalansága után Daems tizenegyeséből. Kicsivel később de Camargo révén már 2-0 volt az előnyük, amivel be is biztosították a győzelmet.

A Frankfurt-Kaiserslautern találkozón egyik csapat sem tudott betalálni.

Bundesliga, 25. forduló:

Nürnberg-FC St. Pauli 5-0 (3-0)
gólszerző: Wollscheid (3.), Eigler (14., 17., 86., 87.)

Borussia Mönchengladbach-1899 Hoffenheim 2-0 (0-0)
gólszerző: Daems (65., 11-esből), de Camargo (70.)

Hannover 96-Bayern München 3-1 (1-0)
gólszerző: Abdellaoue (16.), Rausch (51.), Pinto (62.), illetve Robben (55.)
kiállítva: Breno (73., Bayern München)

VfB Stuttgart-Schalke 04 1-0 (1-0)
gólszerző: Kuzmanovic (15., 11-esből)
kiállítva: Höwedes (14., Schalke 04)

Hajnal Tamás kezdő volt a Stuttgartban, Bruno Labbadia a 71. percben cserélte le.

Frankfurt-1. FC Kaiserslautern 0-0

pénteken játszották:
Borussia Dortmund-1. FC Köln 1-0 (1-0)
gólszerző: Lewandowski (44.)

Később játsszák:
Bayer Leverkusen-VfL Wolfsburg 18:30
Vasárnap játsszák:

Freiburg-Werder Bremen 15:30
Hamburger SV-FSV Mainz 05 17:30