Videoton-MTK

Garami felelőtlen játékot, Mezey harci kedvet látott

Garami József nem volt elégedett az utolsó tíz percben mutatott felelőtlen játékkal, Mezey György viszont ilyen mérkőzésre számított.

Ahogy arról beszámoltunk, a Videoton a hajrában gyűrte le az MTK-t, de míg Mezey György a kihagyott lehetőségeket, Garami József a játékvezetőt említett meg a találkozó után.

"Küzdelmes, harcos mérkőzés volt, de nagyjából erre is számítottam. Nehéz feladat előtt álltunk, hiszen ismervén Garami József kollégámat, tudtam, nem adja könnyen a bőrét majd az MTK. Ha az első húsz percben kidolgozott helyzeteink valamelyikéből gólt tudtunk volna szerezni, könyebb győzelmet arathattunk volna. Így viszont nagyon meg kellett küzdenünk a három pontért. Ám láttam a játékosaim harcos kedvét, így végig biztos voltam abban, megnyerjük a mai összecsapást. Ismét hátrányból fordítottunk, de én ezt nem tartom különleges dologknak, ez hozzátartozik a futballhoz. Az inkább zavart, hogy - miközben mi több helyzetet is kihagytunk - az MTK egyet rúgott kapura az egész első félidőben, abból is gól lett. Arra pedig számítanunk kell a tavasszal, hogy ellenfeleink mindent megtesznek majd, hogy a kapujuk elé védőfalat vonjanak - meg kell tanulnunk ezeken átjutni. Minden győzelem óriási jelentőségű, s az biztos, hogy az én szememben ezek a játékosok akkor sem csökkentek volna, ha ma nem hozzuk el a három pontot. Volt már ilyen, sőt lesz is még ilyen, azonban így kell küzdeni és így kell hozzáállni a játékhoz, mint ahogy ma, az MTK ellen tette a csapat" - mondta a Videoton mestere a vidi.hu-nak.

Garami József szerint az Elek gólja előtti szituációnál nem kellett volna szabadrúgást kapnia a Videotonnak.

"Az első negyedórában megnyomott minket a Videoton, nem tudtunk sem megfelelően passzolni, sem pedig a labdákat felvinni. A gólunk előtt viszont már éreztem, hogy javul a helyzet. Azt követően nyugodtabban játszottunk, kiegyenlítettebb is lett a mérkőzés, s ez folytatódott a szünet után is. A 46. percben gólt kapni viszont rosszat jelent az álmoskönyv szerint... Végül akkor vesztettük el a találkozót, amikor már azt hittem, nem veszítünk. Szerintem, Elek gólja előtt nem történt szabálytalanság, s ugyan a mérkőzés végeredményét a bírói ítélet befolyásolta, de ettől függetlenül sem voltam elégedett az utolsó tíz percben mutatott felelőtlen játékunkkal. A Videoton ekkor már több helyzetet alakított ki. Ám meg kell mondanom, több olyan játékosom is van, akik "kevésszer szagoltak még puskaport", s a játék hevében náluk még előjönnek olyan hibák, amiket ezen a szinten már nem lehet elkövetni. A hibák pedig oda juttatják a csapatot, hogy a helyenként jó játék ellenére is el tudjuk veszteni a mérkőzést. A vereséget nem könnyű elviselni, bár ha látom az igyekezetet a csapaton, akkor valamelyest könnyebb megemészteni" - jegyezte meg az MTK ősz mestere.