Eredivisie

Dzsudzsák büntetőjével nyert a PSV - videó

A magyar játékos 93. percben lőtt tizenegyesével nyert a PSV az Excelsior ellen az Eredivisie 26. fordulójában. Ezáltal az Eindhoven ismét három pont előnnyel vezeti a tabellát a Twente előtt. A hazaiak magyar játékosa, Simon András nem került be a keretbe.

Koevermans és Dzsudzsák ünnepel - Fotó: AFP
A mérkőzés első gólhelyzete a 10. percben Jeremiah Lens nevéhez fűződik. A támadó a baloldalon ügyesen kicselezett két hazai védőt majd az alapvonal mellől visszagurította a játékszert, de a passz nem volt pontos így kimaradt a helyzet.

Nem kis meglepetésre az Excelsior vezetéshez jutott. Egy előreívelt labdára Guyon Fernandez érkezett, fejese magas ívűre sikeredett, de a PSV kapusa, Andreas Isaksson teljesen feleslegesen elhagyta a gólvonalat, a labda pedig behullott a kapuba (1-0).

A gól önbizalmat adott a hazaiaknak, a 28. percben Nayib Lagouireh tüzelt bő 25 méterről, de a labda elkerülte az Eindhoven kapuját.

A 35. percben közel volt a második hazai gól, ismét Lagouireh került helyzetbe, ezúttal szabadrúgásból, de a lövés kijött a kapufáról, Marcelo pedig felszabadította a PSV kapuját.

A PSV játékosai nem hozták megszokott játékukat, sok hiba jellemezte az első félidőt, ellenben a hazaiak frissebben mozogtak, lelkesebbnek tűntek, így teljesen megérdemelt a vezetésük.

Fred Rutten változtatott a szünetben, Markus Berg helyére Danny Koevermans állt be, ami sokkal támadóbb csapatot eredményezett. Hamar meg is lett az egyenlítés. Lens az 50. percben lőtt beadásszerű gólt, az Excelsior kapusa, Pellatz tehetetlen volt (1-1).

És két perccel később is, amikor Atiba Hutchinson a baloldalon lecselezett egy védőt, majd a kapu felé indult, egy lövőcsellel elküldött még egy védőt, és gyönyörűen belsőzött a hálóőr mellett a kapuba (1-2). Hamar magához tért a PSV.

A viharos két perc után nem álltak le Dzsudzsákék, Lens volt a legaktívabb vendégjátékos, további két gól maradt a lábában.

A 70. percben egyenlítési lehetőséget puskáztak el a hazaiak, a nagy ívben behulló jobboldali beadást  Wilfred Bouma hatástalanította.

A 77. minutumban kis híján gólpasszt adott Dzsudzsák. Engelaar elé gurított vissza a magyar középpályás, de az Eindhoven csapatkapitánya néhány centiméterrel kapu fölé lőtt.

Néhány perccel később éppen Dzsudzsák lőhetett szabadrúgást ígéretes pozícióból, de a hazai kapus számított a lapos próbálkozásra és szögletre mentett, a sarokrúgást pedig kifejelték.

A 90. percben aztán jött az egyenlítés. A játékvezető kezezés miatt büntetőt ítélt az Excelsiornak, De Graaf pedig nem hibázott (2-2). Mégsem örülhettek a hazai drukkerek mert a kezdőrúgást követő támadásból a másik oldalon is tizenegyes lett.

Dzsudzsák Balázs állt a labda mögé és rendkívül higgadtan a kapu bal oldalába belsőzte a játékszert (2-3). Másra már nem is maradt idő, a PSV újra 3 ponttal vezet a második Twente előtt.

Eredivisie, 26. forduló

Excelsior-PSV Eindhoven 2-3 (1-0)
gólszerzők: Guyon Fernandez (22.) De Graaf (90. - büntetőből) ill. Lens (50.), Hutchinson (52.), Dzsudzsák (93. - büntetőből)