Premier League

A West Bromwich nyerte a birminghami rangadót

Viszonylag eseménytelen első félidő után négy gól is született a Premier League 29. fordulójának nyitómérkőzésén. A West Bromwich Albion első találatára még gyorsan válaszolt a Birmingham City, de az újabb kettőre már nem tudtak, így Roy Hodgson csapata nyerte a városi rangadót.

Morrison gólöröme a Birmingham-West Bromwich PL-meccsen

Az első félidő leginkább a gyürkőzésről szólt a birminghami rangadón. Mindkét csapatnak voltak lehetőségei, de igazán nagy helyzetet nem jegyezhettünk fel.

A valódi események így a második játékrészre maradtak, de a szünet után szerencsére nem váratták sokat a közönséget a felek. A West Bromba csereként beállt Odemwingie a 47. percben négy bizonytalankodó védő között tartotta meg a labdát némi szerencsével, majd Mulumbu elé tálalt, aki középről a kifutó kapus feje fölött a hazaiak hálójába. (0-1)

Sokáig nem örülhettek a vezetésüknek Hodgson fiai, Beausejour ugyanis szinte azonnal egyenlített. Lee Bowyer kapott nagyszerű labdát a jobb szélen, laposan beadta a kapu elé, a védők közül pedig senki nem figyelt a berobbanó chilei játékosra, ő pedig kihasználta a helyzetet. (1-1)

Kis idő múlva újra előnybe kerültek a vendégek. Ezúttal Morrison kapott labdát a tizenhatos vonalán, és egy csel után a léc alá bombázott. (1-2)

Kis idő múlva előbb Brunt, majd Odemwingie is növelhette volna a West Bromwich előnyét. Előbbi távolról laposan találta el a bal kapufát, utóbbi pedig az üres kapuval szemben állva fölé bombázta a kipattanót. Igaz, hogy kicsit felpattant előtte a labda, de azt a helyzetet azért illett volna kihasználni.

Scharner aztán valódi helyzet nélkül is megszerezte a West Bromwich harmadik gólját. Egy kis szöglet utáni beadásból szinte az alapvonalról fejelte vissza a labdát Foster kapujára, és a hálóőr könnyedén háríthatott volna, ha túlbuzgóságában nem ugrik be a kapuba. A védők így már csak a gólvonal mögül tudták kihúzni a játékszert, 1-3-ra módosult az állás.

Hiába volt lehetősége a folytatásban mindkét együttesnek, már nem változott az eredmény, így jobb kapu előtti játékának köszönhetően idegenben tudott nyerni a West Bromwich Albion.


Premier League, 29. forduló:

Birmingham City-West Bromwich Albion 1-3 (0-0)
gólszerző: Beausejour (48.), illetve Mulumbu (47.), Morrison (58.), Scharner (72.)

Birmingham: Foster - Ridgewell (Murphy D. 80.), Davies, Johnson, Carr, Bentley, Bowyer, Fahey, Beausejour (Phillips K. 67.), Martins, Jerome

West Bromwich: Carson - Reid, Meite, Olsson, Shorey, Brunt, Mulumbu, Morrison (Tamas G. 77.), Scharner, Thomas (Jara 67.), Fortune (Odemwingie 46.)

Sárga lap: Bowyer 51, Ridgewell 52, Fahey 88, illetve Scharner 52.

Később játsszák:
Arsenal-Sunderland 16:00
Bolton Wanderers-Aston Villa 16:00
Fulham-Blackburn Rovers 16:00
Newcastle United-Everton 16:00
West Ham United-Stoke City 16:00    
Manchester City-Wigan Athletic 18:30

Vasárnap játsszák:
FC Liverpool-Manchester United 14:30
Wolverhampton Wanderers-Tottenham Hotspur 17:00

Hétfőn játsszák:
Blackpool-Chelsea 21:00