Premier League Előzetes

A Manchester Unitedre ezúttal Liverpoolban vár rangadó

Az Arsenal és a Chelsea is veszélyes ellenfelet fogad

  • Máhr Dávid

A Liverpool és a Manchester United közötti rivalizálást senkinek sem kell bemutatni, az angol labdarúgás két legsikeresebb klubjáról beszélünk. A Chelsea elleni idegenbeli vereség után a Premier League 29. fordulójában kötelező a győzelem a Liverpool otthonában, hogy továbbra is első számú esélyesként lehessen tekinteni Sir Alex együttesére a bajnokságban.

Gerrard, Berbatov és Meireles küzdenek a Manchester United-Liverpool bajnokin 2010 őszén

Liverpool-Manchester United, vasárnap 14:30 (Digi Sport) hatharom-tipp: X A Liverpool rekordigazolása, Andy Carroll combsérülését követően már szerda óta edz, így a Manchester United ellen akár be is mutatkozhat új csapatában. A West Ham ellen megsérülő Martin Kelly egy hónapra kidőlt, Raúl Meireles viszont valószínűleg vállalja a játékot. A Manchester Unitednél Wes Brown lehet Chris Smalling partnere, ugyanis Nemanja Vidics eltiltás, Rio Ferdinand pedig sérülés miatt hiányzik majd a csapatból. Ryan Giggs a rekordot jelentő, 607. bajnokijára készül a Vörös Ördögök színeiben.Ősszel a United nyerni tudott 3-2-re, tavaly ugyanitt a Liverpool 2-0-ra.

Arsenal-Sunderland, szombat 16:00 (Digi Sport) hatharom-tipp: 1Az Arsenal a Barcelona elleni BL-visszavágó előtt a Sunderlanddel találkozik, és vélhetően nem lesz könnyű dolguk, hiszen a mostani vendégek például a Chelsea ellen a Stamford Bridge-en tudtak nyerni 3-0-ra. Az Ágyúsok az Emiratesben hozták legutóbbi négy bajnokijukat, ezeken nyolc gólt szereztek. Ezekből ötöt az a Robin van Persie, aki ezúttal térdsérülése miatt biztosan kimarad. A Sunderland még nem nyert az Emiratesben. Wenger nincs könnyű helyzetben, hiszen rengeteg a sérült. Van Persie mellett Cesc Fabregas és Alex Song is kimarad, de Thomas Vermaelen és Theo Walcott sem lesz bevethető. Ősszel 1-1-et játszottak a csapatok, tavaly ugyanitt az Arsenal nyert 2-0-ra.

Blackpool - Chelsea, hétfő 21:00
(Digi Sport) hatharom-tipp: 2
Az MU-t verő londoni alakulat kezd visszatalálni önmagához, mostanság azt nyújtja, amit tud. Torres viszont még mindig nem talált az ellenfelek kapujába. David Luiz és John Obi Mikel szereplése kérdéses, Alex és Yossi Benayoun továbbra is sérült. A Blackpool-nál két kulcsjátékos DJ Campbell és Charlie Adam eltiltását tölti. Az ősszel a Chelsea egy négyessel küldte haza a Blackpool-t. Hazai pályán a narancsosok már megtréfálták a Liverpoolt és a Tottenhamet is.

Manchester City - Wigan, szombat 18:30 (Digi Sport) hatharom-tipp: 1A City az elmúlt öt bajnokiján öt pontot szerzett, de egy bajnokesélyes csapatnak illik otthon tartani a 3 pontot, a tabella utolsó helyén álló Wigan Athletic ellen. Kolo Touré doppingügye viszont meg is zavarhatja az égszínkékeket (az elefántcsontparti hátvéd megbukott egy doppingvizsgálaton, ő felesége fogyitablettájára hivatkozik). Ősszel a City a Reebok Stadionban a 2-0-ra tudott nyerni, tavaly 3-0-ra hazai pályán.

A forduló további mérkőzései:

Birmingham-West Brom, szombat 13:45 (Digi Sport) hatharom-tipp: X

Newcastle-Everton, szombat 16:00 hatharom-tipp: 2

Fulham-Blackburn, szombat 16:00 hatharom-tipp: X

Bolton-Aston Villa, szombat 16:00 hatharom-tipp: 1

West Ham-Stoke City, szombat 16:00 hatharom-tipp: 1

Wolverhampton-Tottenham, vasárnap (Digi Sport) 17:00 hatharom-tipp: X