Alpesi sí

Tina Maze első sikere a szezonban

  • VNA

A szlovén Tina Maze sikerét hozta a női alpesi sí Világkupa pénteki versenye. Az összetettben tovább folytatódik a Riesch-Vonn párharc.

A női alpesi sízők számára ezen a hétvégén az olaszországi Tarvisioban rendeznek futamokat, ahol pénteken az évad utolsó szuperkombinációs versenyére került sor. A délelőtti lesiklás után ugyan még az amerikai Lindsey Vonn vezetett, de végül mégis az akkor még csak a negyedik helyen álló Tina Maze örülhetett. A szlovénok fiatal versenyzője két hete Garmisch-Partenkirchenben az óriás-műlesiklásban szerezte meg Szlovénia első világbajnoki aranyérmét ebben a sportágban, most pedig idei első Világkupa versenyét nyerte meg. A műlesiklás után Maze 18 századmásodperccel előzte meg a nála a szlalomban közel egy másodperccel lassabb Vonnt.

Ez a verseny fontos volt az összetett Világkupát vezető német Maria Riesch számára is, aki a lesiklásban elért harmadik helyezése után összességében is a harmadik helyet szerezte meg. Az ismét remekül síelő Riesch ennek köszönhetően nyolc versennyel a szezon vége előtt 176 pontos előnnyel vezet barátnője, Lindsey Vonn előtt az összetett Világkupában. A szakági Világkupa sorsa is eldőlt a mai napon, amelyet mostani ezüstérmének köszönhetően Vonn vihet majd haza. Az amerikai síző joggal örült, hiszen ezzel megvédte elsőségét a szuperkombináció szakági Világkupájában, ráadásul pályafutása 10. kristálygömbjét szerezte meg.

Női szuperkombináció – Tarvisio (ITA)
1. Tina Maze (SLO) 2:13,54
2. Lindsey Vonn (USA) 2:13,72
3. Maria Riesch (GER) 2:14,09
4. Anja Paerson (SWE) 2:14,39
5. Elisabeth Görgl (AUT) 2:15,28
6. Julia Mancuso (USA) 2:15,41