Újpest-Siófok

Mészöly a kényszerű cseréket bánta, Mihalecz örült a sikerélménynek

Az Újpest hazai pályán 1-1-es döntetlent ért el a bentmaradásért küzdő Siófok ellen. A hazaiak szakvezetője Mészöly Géza a kényszerű cseréket sajnálta, míg Mihalecz Istvánnak ambivalens érzései voltak a találkozót követően.

"Az érzéseim rendkívül ambivalensek, mert a döntetlen Újpesten, azt gondolom, jó eredmény. Így picit talán nyugodtabb lelkiállapotban várhatjuk a következő bajnokit, másrészről viszont helyzeteink alapján megnyerhettük volna mérkőzést. Mindenesetre a hétközi kupasikerre és erre a döntetlenre építhetünk, valamint az is mindenképpen pozitívum, hogy helyzeteket alakítottunk ki, és játszottunk egy jó meccset az Újpest ellen. Fontosnak tartom, hogy az elmúlt két mérkőzésen sikerélményeink voltak, mert véleményem szerint, ha a következő két bajnokiból legalább egyet megnyernénk, komoly lépést tennénk, ahhoz, hogy bentmaradjunk" - nyilatkozta Mihalecz István az ujpestfc.hu-n.

A hazaiak szakvezetője, Mészöly Géza szerint a cserék akasztották meg a lendületüket.

"Ez a mérkőzés több szempontból is nagyon szerencsétlenül alakult számunkra. Az egész találkozón jellemző volt a játékunkra, hogy döntő szituációkban rendre elrontottuk az utolsó passzokat, így gyakorlatilag alig jutottunk el helyzetig. Miután Lázár Bence góljával megszereztük a vezetést, és végre felszabadultabban futballozhattunk volna, előbb egy kemény belépő következtében meghúzódott Rubus, majd nyolc perccel később Lázár Bence kért cserét, ami megakasztotta lendületünket, és sajnos nem tudtuk újra elkapni a ritmust. Mitrovics hiányát is nagyon megérezte a csapat, és ezen tényezők összessége mind közrejátszott abban, hogy nem tudtuk megnyerni a találkozót" - jegyezte meg az újpesti szakember.