NHL

Menetel a Boston, kikapott a ligaelső

A Detroit idegenben kapott ki a nyolcas győzelmi sorozatnál tartó San Josétól

  • MTI

Sorozatban hetedszer győzött a Boston Bruins az NHL csütörtöki játéknapján. Ebből hatszor ráadásul idegenben léptek jégre, ami még inkább elismerésre méltóvá teszi a teljesítményüket. A tabellát vezető Vancouver viszont hazai pályán sem bírt a középmezőnyhöz tartozó Nashville-lel. Az élbolyba feljövő, nyolcmérkőzésés győzelmi szériánál tartó San José ezúttal a Detroit Red Wings-et verte.

A Boston Bruins játékosainak gólöröme a Tampa Bay elleni NHL-mérkőzésenA liga első három helyezettje egyaránt kikapott csütörtökön. Közülük a Detroit veresége a legkisebb meglepetés, hiszen az egymás után immár nyolcadszor nyerő San José vendégeként szenvedtek vereséget. Érdekes, hogy a két csapat a múlt héten is találkozott, akkor szintén a Sharks győzött, ami a mostani szériájuk második diadalát jelentette. Egyébként nagy formában vannak, hiszen utóbbi húsz meccsükön tizenhétszer győztesen korcsolyázhattak le a jégről. Ezúttal Dany Heatley és Patrick Marleu voltak a hősök, előbbi két gólt szerzett, utóbbi neve mellé egy találatot és egy asszisztot írhattak be a statisztikusok. A vezetést Heatly szerezte meg a Cápáknak a találkozó elején, amit Holmström még kiegyenlített az első harmad végén. A második játékrészben viszont újra jött a kanadai zseni, a véghajrá kezdetén pedig Marleu, így az utolsó percekre már nem sok kérdés maradt. Győzelmével már ötödik a San José, a már emlegetett Tampa Bayt előzték meg a táblázaton.

A Philadelphia saját csarnokában kapott ki az alsóházhoz tartozó Torontótól. Hiába szerzett két gólt a Flyersből Kris Versteeg és adott két gólpasszt Mike Richards, a mérkőzés hőse a győztes találatot négy és fél perccel a vége előtt beütő Darryl Boyce lett.

Szintén hazai jégen szenvedett vereséget a ligaelső Vancouver. Az ellenük nyerő Nashville legjobbja a hibátlanul védő Pekka Rinne volt, aki huszonkilenc lövést hárított az idei ötödik shutoutja alkalmával. A nem túl jó formában lévő Predators (hét meccsből csak a második győzelem) egyszerre négy helyet lépett előre a Nyugati Főcsoportban, és jelenleg a rájátszást érő hetedik pozícióban állnak.

A Boston az elmúlt hat találkozóját idegenben játszotta, és mindet meg is nyerték, a sorozatot pedig otthon is folytatták csütörtök este. Ráadásul mindezt a Tampa elleni rangadón! Az első harmad nem hozott gólt, a másodikban pedig a vendégek szereztek vezetést, de csak két percig örülhettek, Kampfer ugyanis egyenlíteni tudott. A győztes találat kevesebb mint négy perccel a rendes játékidő lejárta előtt született, Milan Lucic egy kipattanót lőtt be, miközben gyakorlatilag a teljes védelem a kapuson feküdt. A Bruins ezzel kétpontos előnyt szerzett az utóbbi két találkozóját elveszítő Lightning előtt, és az összesített tabellán a negyedik helyen áll.

Boston-Tampa Bay (Lucic gólja 3:35-től)

NHL, csütörtöki eredmények:

Boston Bruins-Tampa Bay Lightning 2-1
New York Rangers-Minnesota Wild 1-3
Philadelphia Flyers-Toronto Maple Leafs 2-3
Washington Capitals-St. Louis Blues 3-2
Carolina Hurricanes-Buffalo Sabres 3-2 - hosszabbítás után
Atlanta Thrashers-Ottawa Senators 1-3
Florida Panthers-Montreal Canadiens 0-4
Edmonton Oilers-Columbus Blue Jackets 4-2
Vancouver Canucks-Nashville Predators 0-3
Los Angeles Kings-Phoenix Coyotes 1-0
San Jose Sharks-Detroit Red Wings 3-1