NB I

Lázár Bence góljára ezúttal Novák Alexisz válaszolt Újpesten

A fiatal újpesti támadó második bajnoki mérkőzésén harmadszor talált a kapuba, a Siófok azonban Novák Alexisz fejesével egyenlíteni tudott a Megyeri úton.

Lázár Bence öröme - Fotó: újpestfc.hu

Az Újpest győzelemmel, míg a Siófok vereséggel kezdte a tavaszi szezont. Nagy tétje volt a találkozónak a Balaton-partiak szempontjából, hiszen a forduló előtt már kiesőhelyen álltak, és egy újabb vereséggel leszakadhattak volna az előttük állóktól. Mészöly Gézának sok sérültje volt az összecsapás előtt:  Vermes Krisztián, Nikola Mitrovics, Marin Matos, Kovács Dániel, Pollák Zoltánra és Barczi Dávid sem állt a rendelkezésére, ennek ellenére a rutinos Simek, Böőr és Sitku is csak a kispadon kapott helyet, míg az előző forduló újpesti hőse, Lázár Bence kezdő volt. A 4. percben egy gyors siófoki kontra végén Délczeg Gergely az ötös sarkáról lőtte az oldalhálóba a labdát. Az első tíz percben kiegyenlített mezőnyjáték folyt, egyik csapat sem mert kinyílni. Negyedóra elteltével Rajczi dobta fel magát a 16-oson belül, de a játékvezető ezt nem ette meg. Két percre rá a másik oldalon Csordás szöglete után Balajcza ütötte ki a labdát, amit Honma lőtt kapura egyből, de Szokol a gólvonalon állva menteni tudott. Fél óra elteltével ismét a japán futott el a bal oldalon, majd betört a tizenhatoson belülre, de lövését ismét az újpesti hálóőr védte.A félidő harmadik részében a játék küzdő jellege dominált, magyarul nem történt a pályán semmi érdemleges.

Öt perccel a második félidő megkezdése után Lázár Bence lőtt 20 méterről alig lőtt kapu mellé. Az 55. percben azonban már nem tévesztett a fiatal támadó: egy bal oldali bedobás után átpattant a labda a siófoki védőkön, ő pedig a hálóba pöckölte a labdát (1-0). Ez volt a játékos harmadik gólja a második bajnokiján. Két percre rá ismét Lázár lódult meg, majd Ahjuperához passzolt, akinek lövését Molnár tolta a kapufára. Egy óra elteltével egyenlíthetett volna a Siófok, amikor egy bal oldali beadás után Csermelyi üresen maradt középen, de mellé fejelte a labdát. A 70. percben aztán már semmi nem mentette meg az Újpestet, egy jobb oldali sarokrúgás után Novák közvetlen közelről fejelt a hazaiak kapujába (1-1). Három perccel később akár fordíthatott volna is a vendégcsapat, amikor egy beadás után Honma fejese alig kerülte el a kaput. Az utolsó negyedórában nem tudtak nagy helyzeteket kialakítani a csapatok, bár becsülettel hajtottak a győztes gólért. Így a végén igazságos döntetlen született.

NB I 18. forduló

Újpest-Siófok 1-1 (0-0)

Szusza Ferenc Stadion, 3056 néző

Újpest: Balajcza – Szokol, Rubus (Dvorschák 60.), Takács, Kiss Z. – Lázár (Sitku 68.), Egerszegi, Tajthy, Balogh B. – Rajczi, Ahjupera (Balajti 64.)

Siófok: Molnár – Mogyorósi, Graszl, Tusori (Ludánszki 61.), Novák – Csordás (Melczer 68.), Katona, Kecskés, Csermelyi – Délczeg (Lukács 84.), Honma

Gólszerző: Lázár (55.), Novák (71.)

Fotó: újpestfc.hu