Manchester City

Felesége súlycsökkentő tablettái miatt bukott le Touré

A Manchester City elefántcsontpart játékosa felesége fogyasztótablettáit vette be, anélkül, hogy tisztában lett volna ennek összetevőivel.

Kolo Touré a levegőben - Fotó: AFP

Ahogy arról már beszámoltunk pozitív lett a doppingtesztje Kolo Tourénak, az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester City elefántcsontparti védőjének. A 29 éves futballista játékjogát az eljárás végégig felfüggesztette klubja. A játékos most a tesztjének B próbáját várta, de megszólalt az egyik tanácsadója, Valere Gouriso, aki szerint a játékos felesége diétás tablettáit vette be.

„Valóban felfüggesztették, hamarosan Angliába utazok, hogy támogassam és egyeztessek vele. A klub is rám vár, aztán leülünk és megbeszéljük a dolgokat. A Manchester United elleni mérkőzést követően átesett egy rutin doppingellenőrzésen, aztán kiderült, hogy ez pozitív lett. Természetesen ő szomorú emiatt, ő bevett valamit, de nem tudta ez mit tartalmazott. A fogyás miatt vette be ezeket a pirulákat, amiket a felesége is szedett, és ebben volt valami olyan összetevő, ami miatt pozitív lett a teszt” – mondta a tanácsadó.

A kérdés persze az, mekkora eltiltásra számíthat az elefántcsonparti védő és kettétör-e ez a karrierjét.