Előzetes

A Juventus-Milan lesz az olasz forduló csúcsa (?)

A Lecce-Roma nyitja a hétvégét, az Inter a Genoát fogadja

Már péntek este elkezdődik a Serie A 28. fordulója a Lecce-Roma mérkőzéssel. Papíron az egyetlen szombati találkozó, a Juventus-Milan a hétvége legnagyobb mérkőzése, kérdés, hogy az utóbbi hetekben a vereségeket halmozó Zebrák méltó ellenfelei tudnak-e lenni a tabella éllovasának. Az Internazionale a középmezőnyhöz tartozó Genoát, a Milan elleni hétfői veresége miatt a dobogó harmadik fokára csúszó Napoli a kiesés elől menekülő Bresciát fogadja.

Lecce-Roma, péntek 20:45
(Digi Sport) hatharom-tipp: x

A szokásoktól eltérően már pénteken elkezdődik az olasz bajnoki forduló, méghozzá a Roma keddi Bajnokok Ligája-szereplése miatt. A Farkasoknak van mire rápihenniük, hazai pályán ugyanis 3-2-re kikaptak a Sahtar Donyecktől, azaz Ukrajnában komolyan meg kell majd dolgozniuk az esetleges továbbjutásért. A bajnokságban mutatott formájuk sem épp szenzációs. Utóbbi hat mérkőzésükből csak egyet nyertek meg, az Inter és a Napoli elleni rangadókat elveszítették, és 3-0-s vezetésről kikaptak a Genoától is. Ez Claudio Ranieri állásába került, és bár Vincenzo Montella a Bologna elleni pótmérkőzésen győzelemmel mutatkozott be, a múlt hétvégén hazai pályán megint bedőlt a csapata védelme a Parma ellen 2-0-s előny után. Igaz, azt a találkozót legalább döntetlenre hozták. A Lecce jelenleg a tizenhetedik, azaz a kiesés elől menekülnek. Az előző körben kétgólos hátrányból döntetlent értek el a Brescia ellen, azaz bizonyították, hogy képesek kihasználni a Roma legnagyobb gyengeségét. Emiatt, és a Farkasok BL-kötelezettsége miatt nem várjuk a vendégek győzelmét.

Juventus-Milan előzetes

Juventus-Milan, szombat 20:45
(Digi Sport) hatharom-tipp: 2
Az év egyik csúcsmeccse lehetne, ha a Juventus nem lenne épp darabokban. A Zebrák legutóbb a Bolognától, azelőtt pedig a Leccétől kaptak ki egyaránt 2-0-ra. Pedig egyik sem egy világverő ellenfél. De lehet, hogy épp ezért tudták legyőzni az Internazionalét, amely még akkor is az, ha nem pont úgy teljesítenek, mint tavaly Mourinho alatt. És lehet, hogy a Milan ellen is felszívják magukat. A piros-feketék viszont a Napoli elleni nagyszerű győzelemből jönnek, amivel ötpontos előnyre tettek szert a tabella élén, azaz van miből építkezniük. Viszont szerdán ők is a BL-ben szerepelnek, és nekik is idegenben kell fordítaniuk a szintén nehéz ellenfélnek tűnő Tottenhammel szemben. Szerintünk azonban nem fognak spórolni szombaton, megpróbálják megtartani a lendületüket, és a mostani Juve ellen ez sikerülhet is nekik.

Sampdoria-Cesena, vasárnap 12:30 (Digi Sport) hatharom-tipp: 1 A hazaiak kerete Cassano és Pazzini távozásával érezhetően meggyengült, és ez jócskán látszik a teljesítményükön is. Az utóbbi három mérkőzésükön csak egy pontot szereztek, és nem semmiféle stabilitást nem tudtak mutatni, igaz, ez nem is lehet egyszerű, ha minden héten más a felállás és a csapat összetétele. Aztán a múlt héten úgy tűnt, Di Carlo végre megtalálta a jó taktikát, csak akkor meg pont az Inter volt az ellenfelük, akik a jóval nagyobb rutinjuknak köszönhetően 2-0-ra nyertek. Számunkra fájó pont lehet, hogy abban a kezdő tizenegyben sem Koman Vladimir, sem Laczkó Zsolt nem kapott helyet, és most sem nagyon számíthatunk változásra ezen a téren. A győzelem viszont mindenképp kell nekik, ha nem akarják rövid időn belül a kiesőzónában találni magukat. A Cesena már ott van, úgyhogy nekik még jobban kell hajtaniuk, de mivel idegenben eddig csak egyszer tudtak nyerni, most sem számítunk tőlük sok mindenre.

Chievo-Parma, vasárnap 15:00 hatharom-tipp: x A Chievo hárommeccses vereségsorozatból jön, amit nyilván szeretnének megszakítani, az idegenben nem túl veretes Parma ellen pedig erre meg is van az esélyük. Döntetlent játszani viszont szeretnek egymással, így mi is erre tippelünk.

Internazionale-Genoa, vasárnap 15:00 hatharom-tipp: 1 Az Inter a Juventus elleni vereség óta négyszer nyert a bajnokságban, és összességében nem túl nagy lendülettel is magabiztosan győzött ezeken a találkozókon, így nem féltjük Eto'o-ékat a Genoa ellen sem. Pláne, hogy már feljöttek a második helyre, és hivatalosan is ők léptek elő a Milan legfőbb üldözőivé. A piros-kék együttes viszonylag biztonságos pozícióban érezheti magát a tizedik helyen, még akkor is, ha a kiesőzóna előtti előnyük egy rossz sorozattal gyorsan elveszíthetik. A címvédő ellen viszont biztos nem számoltak a három ponttal, úgyhogy mi sem várjuk tőlük a győzelmet.

Napoli-Brescia, vasárnap 15:00 hatharom-tipp: 1 Anélkül, hogy bántani akarnánk a Bresciát, nehéz lenne kellemesebb ellenfelet találni a Napoli számára, akin kitölthetnék a Milan elleni sima vereség miatt érzett bosszúságukat, és akin túljutva újra lendületet vehetnének. Vass Ádám együttese az utolsó előtti helyen áll, idegenben csak egyszer nyert, háromszor ért el döntetlent, és kilencszer kikapott. Az utóbbi találkozóikat is rendre a nápolyiak nyerték, és még a középpályásuk, Davide Baiocco is azt mondta: "Nem épp az ideális időpontban játszunk a Napolival."

Bologna-Cagliari, vasárnap 15:00 hatharom-tipp: 1 Mindkét csapat nagyszerű győzelmet aratott a múlt héten. A Bologna idegenben győzte le a Juventust, a Cagliari hazai pályán a Laziót, és ezzel gyakorlatilag megfosztották a római csapatot a bajnoki esélyeiktől. A vendégek állnak valamivel jobban a bajnokságban, de ezt nem az idegenbeli eredményeiknek köszönhetik. A hazaiak viszont otthon kimondottan jók, úgyhogy ezúttal teljes mértékben a statisztikára hagyatkozunk, és az ő győzelmüket tippeljük.

Udinese-Bari, vasárnap 15:00 hatharom-tipp: 1 A forduló egyik legnagyobb meglepetése lenne, ha az utolsó helyezett, eddig összesen 15 gólt szerző Bari győzni tudna a hármas holtversenyben legtermékenyebb Udinese otthonában, amely ráadásul a múlt héten a földbe döngölte a veretes ellenfélnek tűnő Palermót (7-0 Di Natalééknak). Nem számítunk ilyen méretű gólzáporra, de azért biztos hazai győzelmet tippelünk.

Fiorentina-Catania, vasárnap 15:00 hatharom-tipp: 1 A firenzei együttes kerete alapján jóval előrébb kellene, hogy álljon a mostani 12. helyénél. A Catania ellen szinte kötelező lenne nyerniük, hiszen utóbbiak vendégként még egyszer sem nyertek a szezonban. Szerintünk fognak is.

Lazio-Palermo, vasárnap 20:45 hatharom-tipp: x Lehet, hogy két csalódott csapatot fogunk látni vasárnap este Rómában, akik viszont bizonyítani akarnak. A Palermónak lenne is mit, hiszen legutóbb 7-0-ra kikaptak az Udinesétől hazai pályán. A Lazio a Cagliari elleni meglepetésvereséggel szinte biztosan kiszállt a bajnoki versenyfutásból (pláne, ha az előtte állók megnyerik a meccseiket), de a BL-ben még indulhatnak jövőre, ahhoz viszont nem nagyon hibázhatnak, mert ott van a nyakukon a már emlegetett udinei egyesület. Na, meg persze a Roma, amellyel jövő héten városi derbit játszanak. A vendégek viszont nagyon fognak akarni, hozzájuk méltón gólzáporos döntetlent várunk.