Bundesliga előzetes

A Bayern München a BL-ért küzd

  • Lanszki Zoltán

Meghatározó alapjátékosok pótlása mindig nehéz feladat. Előfordul hogy sikerül (Shinji Kagawa), van hogy kevésbé (Naldo, Szalai Ádám). Ugyan nem hosszútávon, de a hétvégén egy meccsre, több csapatnak is meg kell birkóznia egy-egy kulcsfontosságú játékosa kiesésével.

Bastian Schweinsteiger botladozik

A hétvége talán legérdekesebb meccse a Hannover - Bayern: az idei szezon meglepetéscsapata az utóbbi időben gyengélkedő müncheniek ellen. A Bayernnek nyernie kell, vagy legalább a döntetlent kiharcolnia, hogy ne vessze szem elől a Bajnokok Ligája-indulást érő helyeket. A Hannover jelenleg 2 ponttal a müncheniek előtt áll. Tekintve, hogy már túl vagyunk 24 fordulón, ezt nevezhetjük egy kisebb szenzációnak is.

Szombat 15:30 (TV Eurosport 2) Hannover - FC Bayern
Tipp: 2
Bastian Schweinsteiger az előző fordulóban begyűjtötte az 5. sárga lapját, így nem lesz ott a pályán. Hogyan fogja pótolni van Gaal a kulcsfontosságú középpályást? Akik követték a Bayern utolsó meccseit, azok jogosan akár azt is mondhatják, hogy nincs mit pótolni. Ugyanis az utolsó két otthon játszott meccsükön Schweini a gondolataiban nagyon távol járt az Allianz Arénától. "Elévülhetetlen érdemeket" szerzett a vereségekben, főleg a Dortmund ellen. Valószínűleg Toni Kroos kap majd lehetőséget, és Schweini nélkül is nyernek a bőrnadrágosok.

Szombat 18:30
Leverkusen - Wolfsburg
Tipp: x
A Leverkusen is fontos meccs elé néz, hisz ha nyer, növelheti előnyét, mivel a Bajnokok Ligáját érő helyekre hajtó konkurensek, a Hannover és a Bayern egymás ellen játszanak. Megnehezíti azonban a feladatot, hogy a temperamentumáról elhíresült Arturo Vidalt előző héten a 87. percben kiállították, így az idei bajnokság legjobb nem dortmundi játékosa hiányozni fog. A helyettesének többek közt majd a bombaformában játszó Diegóval kell majd megbírkóznia. Annak ellenére, hogy a Leverkusen nagyon jó játékosállománnyal rendelkezik, Vidal pótlása nehéz lesz.

Szombat 15:30
Nürnberg - St. Pauli
Tipp: 1
A idei szezonban azonban a kulcsemberek kulcsemebere Gerald Asamoah. Asamoah jelenléte, tapasztalata úgy látszik nem pótolható, nélküle a St. Pauli kizárólag veszített. A csatár 6 góllal és 5 gólpasszal járult eddig hozzá a 28 pont megszerzéséhez. A Nürnberg ráadásul remek formában játszik, Asamoah nélkül idegenben még a pontszerzés is lehetetlennek tűnik.

A forduló további meccsei:

Péntek 20:30 (TV Eurosport 2)
Borussia Dortmund - 1. FC Köln
Tipp:1
Szombat 15:30
Stuttgart - Schalke
Tipp: x

Szombat 15:30
Frankfurt - K'lautern
Tipp: 1

Szombat 15:30
M'gladbach - Hoffenheim
Tipp: 1

Vasárnap 15:30 (TV Eurosport 2) Freiburg - Bremen
Tipp: 2

Vasárnap 17:30 (TV Eurosport 2) Hamburg - Mainz 05
Tipp: 1

 

 

 

 

 


Tabella:

Bundesliga állás 24. forduló után