NBA

24 pontos hátrányból győzte le az Orlando a Miamit

  • MTI

Két nappal a New York Knicks legyőzése után újabb nagy meccs várt a Dwight Howard vezette Orlandóra az NBA-ben. Ezúttal a Miamihoz látogattak, amely már huszonnégy ponttal is vezetett a harmadik negyedben, mégis a Magic nyerte a mérkőzést. A Denvernek egyelőre jobban megy Anthony nélkül, mint korábban vele. Ezúttal a Utah-t győzték le, amelynek Kirilenko révén lett volna lehetősége megmenteni a meccset. Az orosz azonban hibázott, így két ponttal győzött a Nuggets.

Dwight Howard ünnepli az Orlando győzelmét a Miami ellen

LeBron James és Dwayne Wade nagyszerűen játszottak a Miami-Orlando mérkőzés első félidejében. a két sztár 24 percnyi játékidő alatt összesen 47 pontot dobott, így simán, 18 ponttal vezetett a Heat a nagyszünetben. A két bálvány mellé azonban senki nem tudott felnőni, ők pedig elfáradtak a folytatásra. A második félidőben csak 10 pontot tettek hozzá az addigi teljesítményükhöz, a Magic pedig nagyon beindult. Ezúttal a centerük, Dwight Howard a pontszerzésben nem járt élen, de 18 lepattanót összegyűjtött, 5 blokkot kiosztott, a társai pedig elkezdték szórni a pontokat. Főleg a hárompontos vonalon kívülről voltak fantasztikusak, tizenhat kísérletük volt jó. Összesen öten jutottak tíz pont fölé, közülük Jason Richardson volt a legjobb a 24 egységével.

A nap másik találkozóján a Utah a Denvert fogadta. A vendégek hatodszor léptek pályára Carmelo Anthony eligazolása óta, és már ötödször nyertek - annak ellenére, hogy nagyából minden statisztikai mutatóban alulmaradtak. Rosszabb százalékkal dobtak mezőnyből és büntetőből is, csak épp utóbbit majdnem háromszor annyi alkalommal próbálhatták meg, mint a hazaiak. A hajrában különösen szembetűnő volt a különbség, hiszen míg a Jazz játékosai mindössze háromszor álhattak oda a vonalra a teljes negyedik negyedben, addig a Nuggetséi huszonötször. Az utolsó másodpercekben még így is megmenthette volna a meccset Andrej Kirilenko a Utah-nak, hiszen Kenyon Martin elszórakozta a bedobást az alapvonalról, az orosz azonban a palánk alól nem volt képes elsőre a gyűrűbe találni, a második kísérlete pedig már a dudaszó után volt. Blama, de ha sikerül neki, akkor azért Martint sem veregetik hátba...

Kirilenko majdnem megmentő mozdulata a meccs végén

NBA, csütörtöki eredmények:

Miami Heat-Orlando Magic 96-99
Utah Jazz-Denver Nuggets 101-103