Északi sí-világbajnokság

Petter Northug beteg - de indulni akar a váltóban

  • VNA

Betegséggel küzd Petter Northug, a norvég váltó villámléptű befejező embere azonban ott akar lenni a pénteki váltó versenyen.

Pénteken rendezik az Oslóban zajló északi sí-világbajnokság férfi 4x10 km-es váltó versenyét, ahol a házigazda Norvégia szeretne visszavágni a vancouveri olimpián a svédektől elszenvedett vereségért. A norvégok dolgát nehezítheti a 25 éves Petter Northug betegsége. A náthával bajlódó Northug ugyanis a tervek szerint befejező embere lenne a hazai stafétának. Fájós torka azonban egyelőre akadályozza a felkészülést, ráadásul az orvosi kezelés sem megy zökkenőmentesen. A norvég csapat orvosa, Hans Petter Stokke elmondta, hogy jelen helyzetben cortizon injekciót adna versenyzőjének, amire azonban a vonatkozó dopping-szabályozások miatt nincs lehetősége.

Helyette egyelőre sós-vizes kúrát javasolnak Northugnak, aki mindenképpen ott akar lenni a váltóban. A biztonság kedvéért a norvégok azért kijelöltek egy tartalék versenyzőt Northug helyett. Az a Sjur Röthe várhatja majd reménykedve a bevetést, aki a norvég szakvezetés szerda esti döntése értelmében elveszítette a Tord Asle Gjerdalen elleni párharcot, így harmadik emberként biztosan nem lesz tagja a stafétának. Igaz végül lehet, hogy még ennél is fontosabb szerepet szán neki a sors…