La Liga

Mourinhónak elődje csapatát kell legyőznie

Spanyolországban a hétközi, 26. fordulóból két mérkőzés maradt csütörtökre. A sereghajtó Almería a már öt forduló óta veretlen - két győzelem, három döntetlen - Racing Santandert fogadja, a Real Madrid pedig a Málagával játszik a Bérnabeuban. A királyiak hátán óriási a teher, mivel a Barcelona már 10 ponttal lépett el a tabellán, és javítaniuk kell a múlt heti botlást is.

Primera División, 26. forduló:
Almería-Racing Santander 20:00 Tv: Sport 2
Real Madrid-Málaga 22.00 Tv: Sport 2
José Mourinho együttesébe visszatér a bokasérüléséből felépült Sergio Canales, de Pepe, Ezequiel Garay és Sami Khedira aligha léphet pályára kisebb-nagyobb problémák miatt. A Real vendége ugyan az utolsó előtti, az elmúlt 10 fordulóban mindössze két mérkőzést nyerő Málaga lesz, a csapatra nehezkedő nyomás miatt nem lesz könnyű dolga a blancóknak. A múlt hétvégén fontos pontokat hullajtott el a gárda a Deportivo elleni 0-0-val, és a Barcelona szerda este legyűrte a Valenciát, vagyis már 10 pont az előnye  a tabellán. A királyiaknak mindenképpen nyerniük kell a pislákoló bajnoki reményekhez.

A vendégeknél Julio Baptista, Helder Rosario, Javier Malagueno, Duda és Reuben Martinez bajlódik sérüléssel. Az összecsapás pikánsnak ígérkezik az edzők személye miatt: a Málaga kispadján az a Manuel Pellegrini ül, akit tavaly nyáron José Mourinho leigazolásával páros lábbal rúgtak ki a Bérnabeuból. A portugál tréner ráadásul szerdai nyilatkozatában jól odapörkölt elődjének:
"Ha engem kirúgnak, biztosan nem a Málaga edzője leszek. Egy nagy olasz vagy angol klubhoz megyek, nem a Málagához."

Szó ami szó, Pellegrini Madridban adós maradt az eredményekkel, és a Földközi-tenger partján végzett munkájával sem érdemli ki az Év edzője-díjat, pedig a Málaga új katari tulajdonosa, Abdullah bin Nasser al-Thani sejk nem sajnálja a pénzt. Janurában jelentősen megerősödött a csapat kerete, de Júlio Baptista, Martín Demichels, Enzo Marseca és a többiek sem találják formájukat.

A 7. fordulóban már találkoztak a felek, akkor a Real idegenben 4-1-re gázolta el Pellegrini gárdáját, duplázott Higuaín és Cristiano Ronaldo.

A mérkőzés összefoglalója: