La Liga

Megszenvedett a Barca a Mestallában

  • DA
megosztom

Kiegyenlített mérkőzésen, alaposan megizzadva a győzelemért gyűjtötte be a három pontot a Barcelona a Valencia vendégeként a spanyol élvonal 26. fordulójában. A Valencia teljesen egyenrangú ellenfele volt a listavezetőnek, de Messi sokadik helyzetét végül belőtte, hozzásegítve a sikerhez a katalánokat.

Primera División, 26. forduló:
Valencia-Barcelona 0-1 (0-0)
Gólszerző: Messi (72.)

72 percig hősiesen tartotta magát a Valencia a címvédő, listavezető Barcelona ellen, sőt, kiegyenlített volt a mérkőzés, bár a katalánok jó pár ziccert hibáztak el, főleg Messi. A 72. percben aztán sokadik helyzetéből sikerült gólt lőnie az argentin támadónak: Adriano adott be balról a középen érkező aranylabdásnak, aki 8 méterről pörgetett a hálóba, a labdába még Guaita kapus is beleért (0-1).

Lionel Messi

Lionel Messi a 26. bajnokiján 27. gólját szerezte, de ez volt az egyik legfontosabb, a Mestallában megizzadt Pep Guardiola csapata a három pontért. A hazaiak a kapott gól után is fáradhatatlanul próbálkoztak, de a katalán védelem állta a sarat. A lefújásig már nem változott az eredmény, a Barcelona értékes három ponttal utazhat haza Valenciából.

A vereség ellenére dícséret illeti a Denevéreket, a bajnokságban keveseknek sikerül(t) megszorongatniuk a gárnátvörös-kékeket. Ráadásul ez mindössze a negyedik olyan mérkőzés volt az idényben, amikor csak egy gól lőtt a Barca.

A leginkább Pep Guardiola szenvedett meg a sikerért, a tréner lumbágóval küzd, ott volt ugyan a kispadon, de arcán látszott, hogy pokoli kínokat él át gerincbántalma miatt.

Az újabb győzelemmel a Barca 10 pontra növelte előnyét a csütörtökön pályára lépő Real Madrid előtt, a Valencia továbbra is harmadik, de előnye 1 pontra olvadt a Hérculest legyőző Villareallal szemben.

Messi 27. szezonbeli gólja:

megosztom