La Liga

Gálaelőadást tartott a Real Madrid

Három lesgólt, egy kiállítást, két csere nélküli sérülést, és nem utolsósorban 7 gólt hozott a Real Madrid-Málaga összecsapás a spanyol élvonal 26. körének csütörtök esti záró találkozóján. José Mourinho gárdája oktatta a királyiak előző trénerének, Manuel Pellegrininek csapatát, a gólgála mellett három pontot hozott a Real az éllovas Barcán, hét pontra csökkentve a különbséget a tabellán a két csapat között.

Primera División, 26. forduló:
Real Madrid-Málaga 7-0 (3-0)
Gólszerző: Benzema (27., 62.), Di María (36.), Marcelo (45.), Ronaldo (51., 68. - tizenegyesből, 77.). Kiállítva: Gaspar (67., Málaga).

Lendületesen kezdte a mérkőzést a Real Madrid, de Manuel Pellegrini ezúttal alaposan felkészítette volt együttese ellen a jelenlegit, a Málaga útját állta a madridi támadásoknak. A 16. percben adódott az első nagyobb helyzet a hazaiak előtt, de Benzema lesen állt, lövése amúgy is elszállt a kapu felett.

A Málaga egy perccel később került Iker Casillas kapuja elé, de Eliseu Casillas kezébe gurított. Egy perccel később Owusu-Abeyie lövése már a oldalhálót rezegtette meg.

A 20. percben Ronaldo szabarúgása után Benzema bekotorta a labdát a kapuba, de lesen állt, maradt a 0-0. Egészen a 27. percig, ekkor Xabi Alonso jobb oldali szabadrúgását Benzema gyönyörű mozdulattal, a levegőben, jobb külsővel rúgta be a hálóba (1-0).

Három perccel később jöhetett volna a duplázás, ezúttal Özil tekerte rá a szabadrúgást, a kapufáról kipattanó labdát Carvalho fejelte el, belepiszkált Benzema is, de megint lesről. A Málaga jó 20 percig tartotta magát, de aztán egyértelműen érvényesítette fölényét a királyi gárda, az szinte borítékolható volt, hogy nem állnak meg egy gólnál.

Így is volt, a 36. percben Di María folytatta a gólgyártást, egy villámgyors kontra után volt eredményes (2-0).

A 42. percben Casillas hálója is megrezdült, de Eliseu szabadja után Welington kézzel juttatta a kapuba a labdát. Aztán a félidő vége előtt még Marcelo is feliratkozott a gólszerzők közé, Di María passzát bombázta balról a hosszú sarokba (3-0). Már az első játékrészben teljesen összeomlott a Málaga.

Karim Benzema

A szünet után Cristiano Ronaldo nagyszerű szólójával indult a második felvonás, négy védő között szlalomozott, majd jobbról tüzelt a kapura, centikkel szállt el a labda a kapu felett. Az 51. percben aztán megszakadt a portugál aranylabdás majd' egy hónapos gólcsendje, Özil passzát elvitte védője mellett, majd a kapu közepébe lőtt (4-0).

Wilfredo Caballero kapus kínjai egyre fokozódtak, a 62. percben Marcelo bal oldali beadását Benzema fejelte be, Cabellero a labdával együtt zuhant a hálóba (5-0). Ronaldo aztán elkezdte ledolgozni egy hónapos adosságát, miután Gaspar kézzel ért a labdába a tizenhatoson belül (a védőt második sárgája miatt kiállították), a bünetetőt a portugál értékesítette (6-0).

Aztán a 77. percben jött a harmadik, összesítésben a hetedik, Sergio Canales bal oldali beadását vágta be a hálóba Ronaldo (7-0). A gólnál megsérült a portugál klasszis, a szintén a labdára érkező Adebayor találta el a bokáját. Roanldo cserét kért, azonban az összes lehetőségét elhasználta már José Mourinho, de a Realnak még az is belefért, hogy 10 emberre fogyatkozzon. Közben a Málaga már csak 9 emberrel játszott, a hetedik gól előtt a fiatal, a felnőttcsapatban a Bernabéuban debütáló Cala bokája csúnyán kifordult, és már Pellegrini sem tudott új embert hozni a helyére.

Mourinho a gálaelőadás közepette kulcsembereit is lecserélte, Xabi Alonso, Di María és Özil pihenőt kapott, Ronaldo pedig nem akart kockáztatni, inkább kiszállt a játékból (egyébként beérte a góllövőlistán Messit, 27-27 találatot jegyeznek mindketten). 7-0-al alázta a Real Madrid korábbi trénerének csapatát, a királyiak legnagyobb gólkülönbségű győzelmüket aratták a szezonban.

José Mourinho együttese 7 pontra csökkentette hátrányát a Barcelonával szemben, és ismét felcsillant  a remény számukra, hogy talán mégsem lefutott a bajnokság.

A mérkőzés összefoglalója:


Korábban:
Almería-Racing Santander 1-1 (0-1)
Gólszerző: Crusat (64.), illetve Colsa (37.). Kiállítva: Henrique (17., Racing Santander)

Szerdán játszották:
Valencia-Barcelona 0-1 (0-0)
G: Messi (77.)

Real Zaragoza-Athletic Bilbao 2-1 (0-1)
G: Jarosik (49.), Uche (56.), illetve Llorente (18.)

Getafe-Atlético Madrid 1-1 (1-0)
G: Manu (3.), illetve Elias (81.)

Villarreal-Hércules 1-0 (1-0)
G: Rossi (22.)

Osasuna-Deportivo La Coruna 0-0

Real Sociedad-Levante 1-1 (0-0)
G: Zurutuza (53.), illetve Del Horno (77.)

Kedden játszották:
Sevilla-Sporting Gijón 3-0 (2-0)
G: Fabiano (28., 11-esből), Perotti (35.), Negredo (65.)

Espanyol-Real Mallorca 1-2 (1-0)
G: Vazquez (19.), illetve Webo (63.), Nsue (83.)