Motorsport

300-500 ezer euró lett volna Talma indulása a Moto2-ben

Kovács Nikolett elmondása szerint régen a top tizenöt pilóta tudott úgy menni, hogy pénzt kapott érte, ma pedig ötöt találunk, aki fizetésért motorozik, a többiek fizetnek ezért.

Kovács Niki a nyeregben

Kovács Nikolett motorversenyző volt a Digi Sport Reggeli Start című műsorának a vendége. A csinos sportolónő beszélt saját helyzetéről, de kitért Talmácsi Gábor hányattatásaira is.

„A magyar bajnokságon idén is indulok a férfiak között, tervek még vannak, mindenképpen szeretnék külföldön versenyezni, a távlati cél pedig a világbajnokság. Fejlődni is csak a fiúk között tudok, az etalont ők adják. Ahhoz, hogy hasonló fizikális szintre jussak, mint egy fiú, négyszer-ötször annyit kell dolgoznom. Másképp van bekötve az agyunk, a különbségek megmaradnak. Nincs kifejezett csapatom, egy családi vállalkozásként működünk, édesanyám segít legtöbbet, nevelőapám is ott van mellettem és persze egy szerelő. Most egy 600 köbcentis Yamahával versenyzek, ez áll hozzám a legközelebb. Egyre nehezebb összeszedni a pénzt, a világválság nem tett jót a sportolóknak. Vannak olyan kategóriák, amiből már kiöregedtem, pedig nem érzem magam idősnek.”

Talmácsi Gábor a múlt héten jelentette be, hogy nem indul jövőre a Moto2-ben, így továbbra sem tudni, folytatja-e a karrierjét a világbajnok magyar motoros. A 28 éves női motoros szerint ez is a pénzzel hozható összefüggésbe.

Nem látunk mögé Talma dolgainak, szerencsétlenül jött ki neki a szituáció, mikor Stefanóval szakított megvolt a helye, de a csapat nem vállalta az indulást, ez pech. Ez megint a válság hatása. A Moto2-ben régen a top tizenöt pilóta tudott úgy menni, hogy pénzt kapott érte, ma pedig ötöt találunk, aki fizetésért motorozik, az összes többi fizet azért, hogy mehessen. Nagy pénzekről beszélünk 300-500 ezer euróról évente az indulásuk.”