Magyar Kupa

Ifikkel játszik a Vasas, a Paks türelmes futballra készül

Érthető, hogy Komjáti András, az angyalföldiek vezetőedzője a fiataloknak szavaz bizalmat, mivel a továbbjutást a Zalaegerszeg már az első mérkőzésen eldöntötte, amikor 6-0-ra nyertek Budapesten. A Paks-Kaposvár összecsapáson viszont bármi megtörténhet, mert a kora délutáni találkozó házigazdái minimális, 1-0-s vereséget szenvedtek somogyiak otthonában.

Zalaegerszegi pontrúgás - Fotó: www.ztefc.hu
Formalitásnak tűnik a Zalaegerszegnek a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágója, mivel a zalaiak november 10-én, az első mérkőzésen 6-0-s győzelmet arattak a Vasas felett. Ezen okból döntött úgy a fővárosiak szakmai stábja, hogy a gyakorlatilag tét nélküli találkozón azokat a fiatalokat veti be, akik rendre jól szerepeltek a téli felkészülési meccseken.

Ezzel szemben a Paks-Kaposvár párosítás továbbjutója még kérdéses, miután az odavágón 1-0-ra, Bojan Pavlovics fejesgóljával nyertek a hazaiak. A mérkőzést eredetileg 18 órás kezdéssel írták ki, de a paksiak kérésére 14 óra 30 percre előrehozták a rajtot (a pályaproblémák miatt), amit a vendégek sportszerűen elfogadtak.

Kis Károly, a Paksi FC vezetőedzője szerint itt az ideje, hogy csapata jól szerepeljen a kupában, mivel a közelmúltban ritkán jött össze a jó szereplés.

„Hátrányban kezdjük a találkozót, ám az igazi hátrányt az jelentené, ha ellenfelünk most is betalálna. Az idegenben szerzett gól sokat számítana a Kaposvárnak, természetesen az a célunk, hogy érintetlenül tarsuk a kapunkat. Türelmes futballt várok a srácoktól, nem szabad ész nélkül rájuk rontani. Vérbeli kupameccsnek nézünk elébe, mindent el fogunk követni a továbbjutás érdekében, ahogy tettük azt a Videoton elleni Ligakupa-összecsapáson” – nyilatkozta a paksi edző a teol.hu-nak.

Mindkét kupatalálkózóra ingyenes a belépés.

Magyar Kupa Nyolcaddöntő visszavágó

Zalaegerszeg-Vasas (6-0) 14.00

Paks-Kaposvár (0-1) 14.30

Fotó: ztefc.hu