Premier League

Ferguson a bírót okolja, Ancelotti nem hisz a bajnoki címben

Bár Wayne Rooney góljával a Manchester United szerezte meg a vezetést, a Chelsea fordítani tudott az angol bajnokság rangadóján.

Ferguson és Ancelotti - Fotó: AFP

A Manchester United elszenvedte második vereségét a bajnokságban, ugyanis kedd este a Chelsea hátrányból fordítva 2-1-re győzte le a Vörös Ördögöket. A vendégek menedzsere, Alex Ferguson Martin Atkinson a játékvezetőt hibáztatta az elbukott találkozó miatt, ugyanis a skót szerint ki kellett volna állítani David Luizt, amikor Wayne Rooney-val szemben szabálytalankodott. Azt persze nem említi meg a szakvezető, hogy az angol válogatott csatára nem is léphetett volna pályára ezen a mérkőzésen, ha a játékvezető megfelelően szankcionálja Rooney hétvégi könyöklését.

Hihetetlen, tisztán felvágta Rooney-t, ráadásul a játékvezető orra előtt. A második félidőben megváltozott a játék képe. Atkinson döntései változtatták meg a meccset és ez játékvezető minden héten bíráskodhat. Amennyiben ehhez hasonló döntéseket hoznak, minden megváltozhat. Nagy rangadó volt elit klubok között, fair játékvezetőt szerettünk volna. Szigorú bírót akartunk, de nem ezt kaptuk” – magyarázta a legendás menedzser.

Carlo Ancelotti, a Chelsea menedzsere nem gondolja, hogy csapata ezzel a győzelemmel újra harcba szállhat a bajnoki címért.

„Ez túl messze van, de az a győzelem fontos volt számunkra, az önbizalmunknak. Jelenleg nem gondolunk arra, hogy odaérhetünk a csúcsra. Távol vagyunk a Manchester Unitedtől, amely egy nagyon jó és erős csapat. Nehezen hihető, hogy a következő mérkőzéseken pontokat fognak veszíteni. Magunkra koncentrálunk és nem nézünk túl messze a jövőbe” – nyilatkozta az olasz szakember.