Férfi kézilabda BL

Fazekas 150%-ot vár a Montpellier ellen

AZ MKB Veszprém kapusa inkább játszana a nyolcaddöntőben a Schaffhausen, Celje, Boszna Szarajevó hármas egyikével, mint a Barcelonával, a Zágrábbal, vagy a Szegeddel.

Fazekas Nándor, az MKB Veszprém kapusa a vehir.hu-n vezetett blogjában beszélt gerincproblémáiról, valamint arról, hogy mindenképpen szeretnék megszerezni az első helyet a Bajnokok Ligája csoportjukban.

„Vasárnap este aztán egy kedves barátom felhívott, s beajánlott egy budapesti gerincklinikára, ahol óriási változásokon estem át egyetlen kezelés alatt. A szakember kiropogtatott, kitapogatta, s megmutatta, hogy hol van begyulladva, anélkül, hogy elmondtam volna, hogy hol fáj, majd akupunktúrás kezelésnek vetett alá. Mire hazaértem, s kiszálltam a kocsiból, a fájdalom elmúlt, csak egy bizsergő érzés volt a hátamban egy kosárlabdányi részen. Így most sokkal jobb, s remélem, hogy holnap már el is tudok kezdeni edzeni. Emellett itthon is kapom a kezeléseket (ultrahangot, masszázst és lézerterápiát) Végh József gyúrónktól. Bízom benne, hogy mindez hatni fog, s a hétvégén jó teljesítményt nyújthatok” – írta a rutinos hálóőr.

A válogatottban a januári világbajnokságon remek teljesítményt nyújtó játékos arról is szólt, hogy győzelemre fognak játszani a francia Montpellier ellen, annak ellenére, hogy már a döntetlen is elég lenne a magyar bajnoknak.

„Ezen a héten már nincs idehaza meccsünk, így megszakítás nélkül készülhetünk a Montpellier ellen, amely mérkőzésen eldől a csoportelsőség kérdése. Mint ismeretes, itthon is csak egy góllal tudtunk nyerni ellenük, idegenben pedig még nehezebb lesz ez ellen a kiváló együttes ellen. Győzelemre fogunk játszani, annak ellenére is, hogy nekünk már a döntetlen is elég lenne. Hiszen, ha előre tekintünk, láthatjuk, hogy jobb lenne a csoport élén végezni. Ugyanis, ha másodikak lennénk, akkor jelen állás szerint a Barcelonát, a Zagrebet, vagy a Szegedet kapnánk. Ha elsők, akkor Schaffhausen, Celje és Boszna Szarajevó közül kerülni ki a nyolcaddöntő beli ellenfelünk. E csapatok azért jobban hangzanak, mint az előbb felsoroltak. Ezért százötven százalékot kell nyújtani és mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a csapat nyerjen és első legyen. Hiszen idén nagy feladatokat szeretnénk elérni, s nem a tavalyi BL-döntőssel szeretnék kezdeni az egyenes kieséses szakaszt. A Montpellier kiváló csapat, amelynek – akárcsak a Veszprémnek – minden poszton két remek játékosa van. Óriási csatát fogunk vívni velük” – tette hozzá Fazekas.