Északi sí-világbajnokság

Björgen elszólta magát - ő lesz a befejező ember a váltóban

  • VNA

Bár a norvég szövetségi kapitány titkolta volna, Marit Björgen véletlenül mégis elszólta magát, így kiderült, hogy ő lesz a befejező ember a női váltóban.

Marit Björgen - Fotó: AFP

Sok meglepetést ugyan nem okozott vele, de mégis elszólta magát a szerdai sajtótájékoztatón a norvég Marit Björgen. A szerdai csapat sprint versenyt kihagyó, Oslóban eddig mindhárom egyéni versenyt megnyerő sífutó lesz ugyanis a 4x5 km-es versenyen a nagy favoritnak számító norvégok befejező embere.

„A korábbi futamokon mindig egyedül érkeztem oda a célhoz és nem volt annyira éles a befutó. Most azonban valószínűleg nagy hajrám lesz a célban a befutónál.” – válaszolta Björgen arra a kérdésre, hogy mit vár a váltóversenytől. Amikor a riporterek felhívták figyelmét arra, hogy ezzel elárulta azt, hogy ő lesz a befejező ember, Björgen előbb röviden káromkodott egyet, majd mosolyogva megjegyezte, hogy ezzel az információval azért –vélhetően - túl nagy meglepetés nem okozott senkinek.

A norvég női szakág vezetője, Egil Kristiansen eredetileg nem akarta elárulni a váltó pontos felállását, Björgen azonban ezzel némiképp besegített az ellenfeleknek.

„A csapatot szerintem mindenki ki fogja találni, de arról nem szeretnék még nyilatkozni, hogy milyen sorrendben indulnak majd a versenyzőim.” – mondta a szakvezető. A csütörtöki 4x5 km-es váltóban vélhetően a tavaly olimpiát is nyerő négyes indul majd, így Vibeke Skofterud, Kristin Störmer Steira és Therese Johaug lesznek még ott a váltóban. Björgen már a tavalyi olimpián is befejező ember volt, így vélhetően most is maradni fog a Skofterud-Johaug-Steira-Björgen sorrend.