Északi sí-világbajnokság

A világbajnok nem akart turista lenni - hazautazott

  • VNA

Hiába érkezett címvédőként Oslóba Wolfgang Loitzl, az osztrák síugró számára dicstelenül ér véget a világbajnokság.

Az osztrák síugró Wolfgang Loitzl számára szerdán véget ért az oslói északi sí-világbajnokság, a 31 éves versenyző haza is utazott. A csapatban olimpiai bajnok, korábbi Négysáncverseny győztes ugró azért döntött így, mert nem lát esélyt arra, hogy bevetésre kerüljön a síugró versenyek további küzdelmeiben. Az Oslóba címvédőjeként érkező Loitzl csak a normál sáncon indulhatott - vélhetően ott is csak a címvédő jogán került be az osztrákok keretébe, amúgy nem szavazott volna neki bizalmat Alexander Pointner vezetőedző - majd szerzett végül csalódást keltő 37. helyet.

„Vannak olyan nemzetek, amelyek mind a tíz ujjukat megnyalnák, ha ilyen ugrójuk lenne, mint én vagyok. Nálunk azonban sajnos nem ez a helyzet.„ – utalt arra Loitzl, hogy még hatszoros világbajnokként is nehéz bekerülnie a csapatba. A helyzettel nehezen megbirkózó Loitzl számára azért is kellemetlen a szituáció, mert hiába foglalja el az idei Világkupa sorozat 13. helyét, előtte négy olyan osztrák ugró is van, aki a TOP10-be tartozik, így minősített versenyzőként automatikusan tagja a csütörtöki nagysánc versenynek, míg adott esetben Loitzl-nak ehhez ugrania kellett volna a szerdai selejtezőn.

A síugrók számára rendeznek még egy csapatversenyt a vb-n, de mivel Loitzl úgy érezte, hogy ott sem lesz esélye bekerülni az eddig amúgy remeklő (3 szám / 3 aranyérem) osztrák csapatba, így az osztrák televízió információi szerint dúlva-fúlva hazautazott, mivel úgy érzi, hogy turistaként nem szeretne tovább Norvégiában maradni.