NBA

Sorozatban hatodik hazai meccsén kapott ki a Utah

  • MTI

A tavalyi nagydöntős Boston Celtics 107-102-re győzött a Utah Jazz otthonában az NBA legutóbbi játéknapján. A Jazz sorozatban hatodik hazai mérkőzésén szenvedett vereséget, erre 1982 óta nem volt példa a klub történetében.

Utah Jazz - Boston Celtics

A Salt Lake City-i gárdánál nem sikerült tehát Devin Harris és Derrick Favors hazai bemutatkozása, de ugyanígy járt a múlt heti csereüzlet során Utah-ból New Jerseybe szerződött Deron Williams is: az All Star-válogatott olimpiai bajnok dobását már a hosszabbítást lezáró dudaszó után pöccintette a gyűrűbe Kris Humphries, így a Nets minimális különbséggel kikapott otthon a Phoenixtől.

A Chicago utóbbi nyolc meccséből már a hetediket nyerte, ezúttal Washingtonban, míg a fővárosiak az elmúlt 17 találkozójukból 15-ödször maradtak alul. Sacramentóban a szurkolók kiálltak kedvenceikért, ugyanis a kaliforniai városban elterjedt a hír, hogy az 1985-ben érkezett Kings továbbköltözik Anaheimbe. A csapatok bemutatása közben a közönség - amely az idény során másodszor töltötte meg a csarnokot - végig azt skandálta: itt maradunk! A hazaiak meghálálták a "szándéknyilatkozatot", és főként Marcus Thornton 29 (a zárónegyedben 16) pontjával legyűrték a Los Angeles Clipperst. A vendégeknél a friss zsákolóbajnok Blake Griffin 27 pontig és 12 lepattanóig jutott.

Eredmények:

New Jersey Nets-Phoenix Suns 103-104 - hosszabbítás után
Washington Wizards-Chicago Bulls 77-105
Denver Nuggets-Atlanta Hawks 100-90
Utah Jazz-Boston Celtics 102-107
Sacramento Kings-Los Angeles Clippers 105-99