Férfi kézilabda BL

Skaliczki babonából nem nézegeti, kivel kerülhetnek össze

Skaliczki László csapata hazai pályán 30-25-re győzte le a spanyol Valladolidot, így továbbjutott a Bajnokok Ligájában.

Skaliczki mosolyog - Fotó: www.delmagyar.huA Pick-Szeged a spanyol bajnokság negyedik helyén álló Valladolid ellen győzött öt góllal, ezzel bejutott a Bajnokok Ligája legjobb tizenhat csapata közé. A diadal után Skaliczki László a kezi.hu-nak nyilatkozott.

„Ősszel a 40. percben 25-23-ra vezetett a Valladolid, nehezen felzárkóztunk, labdánk volt arra, hogy megszorongassuk a spanyolokat, de elrontottuk. A legutóbbi mérkőzésen az volt a legnagyobb erényünk, hogy végig dinamikusak maradtunk, az utolsó percek eseményeit jól reagáltuk le, A végjáték mindig az igazság pillanata, ekkor már érzékelni lehet, hogy melyik félben mennyi erő maradt. Bennünk maradt, de ebben szerepe van mindig a szerencsének is, és a közönségnek, nem győzöm hangsúlyozni, hogy a drukkerek olyan hangulatot teremtettek, amelyben nem játszhattunk rosszul” – mondta az egykori szövetségi kapitány.

A szegediek utolsó időkérésénél hatgólos előnyben volt a Skaliczki-csapat, de a mester egyáltalán nem tűnt nyugodtnak.

Örömteli volt az eredmény, de nem voltam nyugodt. A hatgólos vezetés mindig rizikós. Elaltathatja az embert, mert, ha nem figyel, az ellenfél pillanatok alatt a lélektani ötgólos határ alá megy, fellelkesül, és onnantól megmagyarázhatatlan dolgok történhetnek. Mi önfeledten védekeztünk, az időkérésnél arra hívtam fel a figyelmet, hogy ne ijedjünk meg, ne siettessük a játékot, mert egyik sem jó. Pénteken végiggyakoroltuk az étlapot, minden taktikai elemet átvettünk, a fiatalabbaktól is azt kértem, ha már mérkőzésen ezeket sikeresen megcsináltuk, legyen ilyen a befejezés is” – tette hozzá a szakember.

A Szeged győzelmével bejutott a nyolcaddöntőbe, de jelenleg nem ezzel foglalkozik, hanem a soron következő Csurgó elleni mérkőzéssel.

Jelenleg a Csurgóval foglalkozunk, hiszen magyar bajnoki jön a sorban. Természetesen néz az ember több mérkőzést is, tájékozódik, én is láttam a Hamburg-Montpellier, vagy a Löwen-Barcelona találkozókat legutóbb. De babonából nem nézegetem, kivel kerülhetünk össze, még azt sem tudjuk, harmadik vagy negyedik helyen jutunk tovább, így csak röviden nézünk előre, fontos lesz az Aalborg ellen is győznünk. Tisztában vagyunk vele, hogy jelent valamit, hogy a komoly mezőnyben bejutottunk a legjobb tizenhat csapat közé. Európa felsőházához tartozunk és erre büszkék vagyunk. De minden efölötti eredmény már csak ráadás lesz, hiszen topcsapatok ellen kell bizonyítani. Természetesen nem feltett kézzel lépünk pályára, de ahogy most is, a 110% lesz a minimum, amit a győzelemhez nyújtanunk kell, és kiszolgáljuk a közönségünk elvárásait” – jegyezte meg az 55 esztendős vezetőedző.

Fotó: delmagyar.hu