Magyar Kupa

Kecskeméti papírforma vagy debreceni bravúr

Kedden este 18 órától a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján a Kecskemét fogadja címvédő Derbrecent. Az első mérkőzésen november 10-én a tartalékosan felálló Loki mindenki  meglepetésére 3-0-s vereséget szenvedett az Oláh Gábor utcában. Az azóta kinevezett hajdúsági vezetőedző, Zdenek Scasny szerint a továbbjutás nem lehetetlen, csak nagyon nehéz.

Bódi az odavágón - Fotó: www.dvsc.hu
Visszavágóra és visszavágásra készül a Debrecen a Kecskemét ellen a Magyar Kupa nyolcaddöntő-párharcának második mérkőzésén. Nincs könnyű helyzetben az előző szezonban minden hazai címet begyűjtő klub, hiszen kecskemétiek idegenben szereztek 3-0-s előnyt, így teljes nyugalommal várhatják a visszavágót. A találkozó előtt érdemes megemlíteni, hogy a csapatok a téli átigazolási időszakban érkezett játékosaikat nem vethetik be, mivel a visszavágó eredeti időpontja még decemberben volt.

Tomiszlav Szivics, a KTE vezetőedzője kijelentette, csapata számára ilyen idegenbeli eredmény mellett csak a továbbjutás lehet elfogadható. A klub többségi tulajdonosa, Rózsa Pál már egy árnyalattal finomabban fogalmazta meg az elvárásokat.

"Azt gondolom, hogy a háromgólos előny biztató. Emellett azonban nem szabad elfelejteni, hogy a Debrecen nem fogja feladni, nem feltartott kézzel érkeznek, és nekik innen továbbjutni legalább akkora bravúr lenne, mint a mi 3-0-s győzelmünk náluk" - nyilatkozta a KTE hivatalos honlapján Rózsa.

A csapat oldala azt is közölte, hogy a pálya a zord időjáráshoz képest jó állapotban van, a havat letakarították de a hideg miatt fagyos a talaj.

A Herczeg András helyére kinevezett cseh származású Zdenen Scasny a kupamérkőzésen nem számíthat az eltiltott Luis Ramosra, valamint az MLSZ döntése miatt a télen érkezőkre.

Nem vagyunk könnyű helyzetben, a három gól nem kevés, de esély mindig mindenre van, és mi megpróbáljuk kiharcolni a továbbjutást. A pályán becsületesen kell küzdeni, de nem csak kedden, hanem pénteken is. Nem tagadom, számunkra a bajnokság a legfontosabb, de nem vagyunk olyan helyzetben, hogy megengedhessük magunknak: ne vegyük komolyan a Magyar Kupa-mérkőzést, éppen ezért mindkét találkozón lehetőségeinkhez mérten a legerősebb összeállításban játszunk. Kedden nem számíthatunk az új igazolásainkra, de nélkülük is meg kell próbálni ledolgozni a hátrányt” – mondta a hajdúságiak vezetőedzője a dvsc.hu-nak.

Magyar Kupa, nyolcaddöntő visszavágó

Kecskemét-Debrecen (3-0) 18.00