Premier League

Ha a legjobbunkat hozzuk, legyőzzük a Manchester Unitedet - Anelka

Ez a párosítás az utóbbi évek legnagyobb angol rangadójának számított, és most sincs ez másképp, még akkor sem, ha a londoni kékeknek már csak csekély esélyük van a címvédésre. A listavezető Manchester ugyanis 15 pontos előnnyel utazik az angol fővárosba. Vajon eldől a bajnoki cím sorsa, vagy a hazaiak kisegítik a tabella helyén álló városi rivális Arsenalt?

Cole és Berbatov csatája - Fotó: AFP
Egyik csapat sem várhatja igazán bíztató előjelekkel a 18. fordulóból elmaradt mérkőzést, hiszen a Chelsea a 2010-2011-es szezonban nem muzsikál olyan meggyőzően hazai pályán, mint az előző idényben, amikor Carlo Ancelotti legénysége begyűjtötte az első helyért járó trófeát.

Sir Alex Ferguson pedig azért nem mehet biztosra, mert bajnoki mérkőzésen a Stamford Bridge-en 2002-ben sikerült utoljára nyerniük, amikor még Ruud van Nistelrooy felelt a Vörös Ördögök góljaiért.
Ennek ellenére a Manchester tűnik esélyesebbnek, mivel a listavezető a bajnokságban mindenkinél kiegyensúlyozottabban teljesít, 17 győzelmük és 9 döntetlenjük mellett mindösszesen egyszer veszítettek (2-1-re a Wolverhampton elleni idegenbeli találkozót). Sérültekből azonban nincs hiány: Rio Ferdinand, Owen Hargreaves, Antonio Valencia, Park Dzsi Szung, Anderson Oliveira és Jonny Evans sem bevethető.

A hazaiak már korántsem rendelkeznek ilyen fényes statisztikával, a címvédő kékek az 5. helyen szerénykednek, 13 győzelem, 6 döntetlen és 7 vereség  a mérlegük. Ellenben sérültjeik nagy része felépült, csak a középső védő Alex és Yossi Benayoun nem áll az olasz mester rendelkezésére.

Emellett mindkét keretben van játékos, aki az utóbbi napokban negatív jelzőkkel került a reflektorfénybe. Ashley Cole légpuskás lövöldözését már vizsgálja a csapat és a rendőrség is, de Ancelotti számít az angol védőre. Az ellenfélnél Wayne Rooney keltett feláborodást a hétvégi Wigan elleni bajnokin mutatott viselkedésével (a csatár szándékosan lekönyökölte James McCarthy-t), de a szövetség nem indított eljárást az ügyben, így a játékos pályára léphet.

Nicola Anelka, a Chelsea francia támadója - aki eddig vette be az Ördögök kapuját - szerint ellenfelük azért vezeti az angol bajnokságot, mert eddig hihetetlenül kevés meccset veszítettek.

"Tudjuk hogy győzhetünk, ha sikerül a saját játékunkat hozni. A múlt évben kétszer is megvertük őket, most is képesek vagyunk rá. Szükségünk van a három pontra és a jó eredményre, mindent megteszünk amit lehet" - tette hozzá a csatár.

A sérült Rio Ferdinand inkább az ellenfélről beszélt, mint saját csapatáról. Szerinte a Chelsea igazolásai idén még nem fogják nagyban befolyásolni a csapat játékát, inkább a következő szezonban lehetnek kékek segítségére.

Utolsó londoni randevújukon a Community Shieldben, vagyis az angol szuperkupában találkoztak, ahol Sir Alex legénysége könnyed 3-1-es sikert aratott, az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy a mérkőzést a Wembley-ben rendezték és nem a Chelsea pályáján.

A találkozó az éppen akkor debütáló fiatal mexikói csatár, Javier Hernandez góljáról maradt emlékezetes, a manchesteri center ugyanis lábbal akarta a labdát a gólvonalon túlra továbbítani, de a lövés a saját arcát találta el és onnan jutott Petr Cech kapujába.



Egy biztos, akármelyik csapat nyer, parázs, indulatokkal és érzelmekkel túlfűtött mérkőzésen fogja begyűjteni a bajnoki cím szempontjából sorsdöntő három pontot.


Premier League, 18. forduló, elmaradt mérkőzés

Chelsea-Manchester United 20.15 (Digi Sport)