Magyar Kupa

Ez a meccs is 0-0-ról indul - Mészöly Géza

Magabiztos 3-1-es előnnyel fogadhatja az Újpest a Magyar Kupa legjobb nyolc közé jutásért zajló párharcban a Lombard Pápa együttesét. A fővárosiak ettől függetlenül nehéz mérkőzésre számítanak, sok a sérültjük és a noverber 10-én rendezett első mérkőzésen két gólt szerző Tisza Tibor sincs már a keretben, mivel a csatár a belga St Truidenhez igazolt.

Rajczi a Pápa ellen - Fotó: www.ujpestfc.hu

Az újpestiek vezetőedzője, Mészöly Géza bizakodva várhatja a találkozót, de felhívta arra is játékosai fegyelmét, ez már egy teljesen más mérkőzés lesz, és senki ne gondolja azt, hogy a továbbjutás már novemberben eldőlt. Emellett a hazaiak sérültlistája is terebélyes: Barczi Dávid, Kovács Dániel, Pollák Zoltán, Rajczi Péter és Vermes Krisztián sem egészséges.

Mindenképpen szeretnénk továbbjutni a Magyar Kupában, különösen annak fényében, hogy idegenben 3-1-es győzelmet arattunk. Nem számítok könnyű meccsre, feltétlenül úgy kell pályára lépnünk, hogy ez a meccs is 0-0-ról indul. A pályán el kell felejtenünk azt, hogy helyzeti előnyben vagyunk, egy kupameccsen, mint tudjuk, amúgy is minden megtörténhet. Sajnos az új játékosok nem játszhatnak a holnapi mérkőzésen, hiszen a visszavágót eredetileg – ha az időjárási körülmények megengedték volna – december 11-én rendezték volna meg, amikor a télen igazolt labdarúgók még nem tartoztak a keretünkhöz. Úgy érzem, jó erőben vannak a srácok, én pedig igyekszem úgy „sakkozni”, hogy a holnapi meccsen is továbbjussunk, és a Siófok elleni bajnokin is a győzelem reményében léphessünk pályára” – mondta Mészöly Géza az ujpestfc.hu-nak.

Véber György, a Pápa vezetőedzője már korántsem volt ennyire optimista, a klub honlapjának elmondta, csapata célja a jó szereplés, de az odavágó eredménye miatt ezt a kupameccset inkább az NB I-es tavaszi szezon főpróbájának tekinti.

Azt gondolom, hogy a realitás talaján kell maradnunk. A hazai pályán összeszedett három egyes vereség nagy hátrány. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy számunkra pozitívan alakuljon a találkozó, de előfordulhat, hogy ezt a meccset a bajnokság főpróbájának használjuk. Lehetnek álmaink, és azért küzdünk, hogy egy hatalmast bravúrt érjünk el, de továbbra is azt mondom, hogy ezt a párharcot az első találkozón elszúrtuk és nincs reális esélyünk a továbbjutásra” – nyilatkozta az egykori újpesti közönségkedvenc.

Magyar Kupa, nyolcaddöntő visszavágó

Újpest-Pápa (3-1) 18.00

Fotó: www.ujpestfc.hu