Északi sí-világbajnokság

A nem várt sikerek miatt elfogyott az osztrákok söre

  • VNA

Kevesen vártak ennyire sikeres szereplést az osztrák sportolóktól - a sok ünneplés miatt elfogyott a szponzor által biztosított sörmennyiség.

Nem várt sikereket arattak eddig az osztrák sportolók az oslói északi sí-világbajnokságon. Az eddig megszerzett négy aranyérem azt jelenti, hogy a sógorok már most (a vb felénél) minden idők legsikeresebb világbajnokságát teljesítik. Ráadásul még északi összetettben és síugrásban is lesz két-két versenyszám, így vélhetően még ennél is jobb mérleggel zárnak majd a vasárnap befejeződő világbajnokságon. A sikernek persze hátulütői vannak: a sorozatos sikerek (és ünneplés) miatt kedd reggelre ugyanis elfogyott minden sör az osztrák csapat egyik szponzora, a Stiegl cég által biztosított keretből.

„A norvég szabályok miatt a világbajnokságra csak egy előre meghatározott mennyiséget hozhattunk ki sörből.” – adott helyzetjelentést a szponzor cég ellátásért felelős vezetője. Az északi államok szigorú alkoholszabályozásukról ismertek, így például Norvégiában a 4,8%-osnál nagyobb alkoholtartalmú italokat csak az államilag működtetett Vinmonopolet nevű helyeken lehet vásárolni. A szabályok persze nem rontják különösebben az osztrákok hangulatát, ráadásul Thomas Morgenstern, Felix Gottwald és társai is megnyugodhatnak, a pótlólagos sörszállítmány ugyanis már útban van Norvégia felé…