Nyilatkozat

A magyar futball kreatívabb a spanyolnál és az angolnál - Balogh Béla

A KTE-Ereco védője szerint Angliában és Spanyolországban gyorsabb, dinamikusabb a játék, de sablonok vannak: nem gondolkoznak, hanem az előre betanultakat játsszák.

KTEBalogh Béla a KTE-Ereco védője a Colchester Unitedben és a Real Murciában eltöltött időszakot hasonlította össze a magyarországi viszonyokkal. A válogatott védő érdekes véleményt mondott az ottani labdarúgók felfogásáról összehasonlítva magyar társaikkal.

“Mindkét helyen más futballt játszanak, mint Magyarországon. Szinte teljesen máshogy kellett védekezni, mozogni a pályán, mint itthon. Fel kellett vennem az ottani ritmust. A mi labdarúgásunk lassabb egy fokkal. Angliában és Spanyolországban gyorsabb, dinamikusabb a játék. Sablonok vannak: nem gondolkoznak, hanem az előre betanultakat játsszák. Persze ha improvizálni kell, akkor könnyen hiba csúszik a gépezetbe. A magyar futball az ottaninál meglehetősen kreatívabb, és kreatívabbak a játékosok is. Itthon többször használják a fejüket a labdarúgók. A legjobb az lenne, ha a sablonok és a kreativitás is benne lenne egy csapat játékában” – mondta az MTK egykori válogatott játékosa a baon.hu-nak.