Légiósaink

Hajnal a Stuttgartot, Fehér a Bredát vezette győzelemre

Feczesin az utolsó pillanatokban mentett pontot Olaszországban

Hajnal Tamás kezdőként szerepelt a Bundesligában a Stuttgart frankfurti fellépésén, és a 2-0-ra megnyert mérkőzésen csapata második góljával aktívan hozzájárult a sikerhez. Fehér Csabának ha lehet, még nagyobb szerepe volt a Breda szombati győzelmében. Az ezúttal a középpályán szereplő magyar játékos a félidőben lépett pályára, és szép gólpasszal valamint szemfüles góllal segítette együttesét, hogy 3-2-re fordítani tudjon a 2-1-es hátrányból, ami többek között Horváth Gábor szerencsétlen öngólja miatt alakult ki. Feczesin Róbert az olasz másodosztályú Ascolit segítette idegenbeli pontszerzéshez, miután a 89. percben egyenlített Livornóban.

ANGLIA

A Premier League-ben Gera Zoltán együttese, a Fulham jó játékkal pontot tudott elhozni a harmadik helyezett Manchester City otthonából, de az Aston Villa győzelme miatt egy helyezést így is visszacsúsztak, jelenleg a 13. helyen állnak. A magyar középpályás a kispadon kapott helyet, és Mark Hughes nem is cserélte be. A Liverpool - amelynek kispadján ott ült a második számú kapus, Gulácsi Péter - 3-1-es vereséget szenvedett a West Hamtől, amelyben Kurucz Péter továbbra is sérült. Szintén a kispadon ült a Bolton fiatal hálóőre, Bogdán Ádám. Csapata 1-1-es döntetlent játszott a Newcastle vendégeként.

A másodosztályban a hosszú sérüléséből felépült Buzsáky Ákos 2010. október 26. után először kezdő volt a Queens Park Rangersben, amely idegenben 3-0-ra legyőzte a Middlesbrough-t. A középpályást a 69. percben cserélték le, amikor a végeredmény már kialakult. Fülöp Márton szintén kezdő volt az Ipswich kapujában, Priskin Tamás csereként a 84. percben lépett pályára. Csapatuk hazai pályán 2-0-ra kikapott a Portsmouthtól, amely így meg is előzte őket a tabellán. Az Ipswich jelenleg a 14. helyen áll. Gyepes Gábor nem került a keretbe a vendégeknél a Hull-Cardiff találkozón, amely a vendégek 2-0-s győzelmével ért véget.

NÉMETORSZÁG

Hajnal Tamás kezdőként kapott helyet a kieső helyen álló Stuttgartban, amely idegenben tudott győzni 2-0-ra a Frankfurt ellen. Ráadásul a Svábok második gólját a középpályás szerezte a mérkőzés 68. percében, ezzel bebiztosítva a győzelmet. Bruno Labbadia a 80. percben cserélte le a magyar válogatott játékosát.

A Frankfurt-Stuttgart mérkőzés összefoglalója

Szalai Ádám, a Mainz labdarúgója jelenleg itthon lábadozik térdsérüléséből, csapata pedig 2-1-re győzte le idegenben a Hoffenheimet.

A másodosztályban Futács Márkót nem cserélték be a 4-1-re nyerő vendégcsapatba a Kalsruhe-Ingolstadt kiesési rangadón, és Torghelle Sándor sem lépett pályára a 2-1-re nyerő Fortuna Düsseldorf színeiben az Osnabrück ellen. Az 1860 München kapuját Király Gábor védte az Union Berlin elleni idegenbeli találkozón, és kapott gól nélkül hozta meccset, csapattársai pedig a hajrában megszerezték a győztes gólt is. Stieber Zoltán szintén végig a pályán volt a hazai együttesben az Alemannia Aachen-Hertha BSC meccsen, amelyet 5-0-ra a listavezető vendégek nyertek meg.

SPANYOLORSZÁG

Idegenben veszített 2-1-re Vadócz Krisztián foglalkoztató Osasuna a Primera Divisiónban a Levante ellen. A 25 éves középpályás csereként, a 81. percben állt be a csapatba. A Pintér Ádámot nélkülöző Real Zaragoza gól nélküli döntetlent játszott a Sporting Gijón otthonában.

OLASZORSZÁG

A Sampdoria hazai pályán 2-0-s vereséget szenvedett az Internazinalétól. A genovai együttesbe Koman Vladimir a 84. percben állt be, Laczkó Zsolt a kispadra ülhetett le. Szintén a kispadról nézte végig a 2-2-re végződő Brescia-Lecce mérkőzést a hazai együttes játékosa, Vass Ádám. Rudolf Gergely hétközben bokasérülést szenvedett, ezért a Bari-Fiorentina találkozót ki kellett hagynia. A találkozó végeredménye 1-1 lett.

A Serie B-ban kezdőként kapott szerepet a vendégegyüttesben a Livorno-Ascoli találkozón Feczesin Róbert, aki a 89. percben szerzett góljával 1-1-re alakította az eredményt, és ezzel pontot mentett csapata számára.

A Livorno-Ascoli mérkőzés góljai

Filkor Attila csereként lépett pályára a 76. percben a Crotone-Triestina találkozón a vendégeknél. A meccset a Crotone nyerte 2-1-re.

HOLLANDIA

A PSV-Ajax rangadó - amelyet Dzsudzsák Balázs végigjátszott - 0-0-s döntetlennel ért véget az Eredivisie-ben. A Venlo-Excelsior mérkőzésen Tóth Balázs kezdő volt a hazaiaknál, Simon András viszont nem kapott lehetőséget a vendégeknél. A találkozót 1-0-ra nyerte a Venlo. Horváth Gábor a kezdőcsapatban kapott helyett a Breda Den Haag elleni mérkőzésén. Az első félidő közepén öngólt vétett, amivel a hágaiak szereztek vezetést. A szünetben azonban beállt a csapatba Fehér Csaba is, aki előbb egy gólpasszt adott, majd a győztes gólt is megszerezte.

A Breda-Den Haag találkozó találatai

A NEC Nijmegenben Babos Gábor a kispadon kapott helyet az Utrecht elleni, 1-1-re végződő találkozón.

GÖRÖGORSZÁG

Az Olimpiakosz Voloszban kezdő volt Szélesi Zoltán, és végig is játszotta a Kerkira ellen 3-1-re megnyert bajnokit, amelyen a kispadon ülő Németh Krisztián nem kapott játéklehetőséget. Megyeri Balázs nem került be az Olimpiakosz Pireusz keretébe a Panioniosz elleni 1-1-re végződő meccsen.

BELGIUM

Juhász Roland végigjátszotta az Anderlechtben a Westerlo elleni, 2-0-re elveszített bajnokit, Kovács Péter csereként a 80. percben állt be vendégcsapatba az 1-1-es döntetlenre végződő Waregem-Lierse mérkőzésen, míg Tisza Tibor nem került a keretbe a St. Truiden-Mechelen találkozón a hazai együttesben. A vendégek nyertek 1-0-ra

AUSZTRIA

Waltner Róbert kezdő volt a vendégeknél az Innsbruck-Mattersburg mérkőzésen, és a 78. percben cserélték le a 2-0-s hazai győzelmet hozó találkozón. Bodnár László szintén kezdett a Wiener Neustadt-Salzburg meccsen a vendégeknél, az 59. percben cserélték le izomszakadás miatt, amiből valószínűleg csak nyolc hét alatt tud felépülni.

SVÁJC

Vanczák Vilmos végigjászotta a Sion Grasshoppers elleni bajnokiját, amelyen 2-0-ra győzött a magyar védő együttese.