Angol Ligakupa

Birminghami öröm, Arsenal-bánat

Az Arsenal játékosai rendkívül elkeseredetten nyilatkoztak a vasárnapi, Birmingham City ellen elveszett Ligakupa-döntő után. Arsene Wenger menedzser szerint rendkívül megsebezte a csapatot a vereség, míg kollégája, Alex McLeish nemes egyszerűséggel pályafutása legnagyobb diadalának nevezte a sikert.

Az Angol Ligakupa döntője

Az Arsenal hat éve után nyerhetett volna újra trófeát, de a Birmingham City a 89. percben Obafemi Martins góljával elütötte őket a rég várt sikertől.

Már a mérkőzés elején többször hibáztunk. Nem tudtunk kellően koncentrálni, rengeteg meccset játszottunk a szezonban, nem sikerült rögtön felvennie a csapatnak a játék ritmusát. Sajnos nem tudtunk újabb gólt lőni, aztán a Birmingham egy perc alatt letaglózott minket. Nagyon-nagyon fáj a vereség. Most az a fontos, hogy ne veszítsünk a hozzáállásunkből."

Wengert megkérdezték arról is, hogy hibáztatja-e a Martins góljánál nagyot hibázó Koscielnyt és Szczenyt, erre korrekten és diplomatikusan válaszolt a francia trénet:
"Ez rész a játéknak. Számítunk rájuk a következő mérkőzéseken, úgy, ahogy eddig is."

Jack Wilshere, az Ágyúsok középpályása a Twitteren fakadt ki, és üzent a Birmingham győztes góljánál nagyot hibázó védőt, Laurent Koscielnyt örömében fejebcsapó Barry Fergusonnak:
"Gratulálok annak az embernek, aki fejbevágta Koscielnyt a gól után, nagyon nagy játékos vagy!"

A közösségi oldalon megszólalt a finálét kihagyni kényszerülő csapatkapitány, a combsérüléséből lábadozó Cesc Fabregas is:
„Gratulálok a Birminghamnek. De a mi csapatunkban még sok lehetőség rejlik, további célokért küzdünk a szezonban."

"Szégyellem magam...sajnálom az egészet" - írta Barcary Sagna.

A Birmingham trénere, Alex McLeish érhetően élete legnagyobb sikerének nevezte a didalat:
„Hosszú idő után újra egy nagy diadallal örvendeztetjük meg szurkolóinkat. Ez edzői karrierem legnagyobb eredménye. A sikert növeli, hogy egy ilyen kicsinek számító klub győzte le az Arsenalt" - örvendezett a skót szakember.

"Azt hiszem ez a legfontosabb gól, amit eddigi pályafutásom során lőttem - ezt már a főszereplő, a mindent eldöntő gól szerzője, Obafemi Martins mondta. - A menedzser szólt, hogy a második félidőben be fogok állni, és én megpróbáltam mindent kihozni magamból. A második labdarérintésemből sikerült."

A Birmingham egyébként 1963 nyert utoljára trófeát, akkor szintén a Ligakupát sikerült elhódítania a csapatnak.