NB I-es beharangozó

Mezey a pálya talajától tart, Komjátiék már türelmetlenek

Az elsősorban kölcsönjátékosokkal erősítő Vasas-Híd a bajnoki cím elsőszámú várományosát, a Videotont fogadja a Fáy utcában.

Vasas-Videoton párharc - Fotó: labdarugas.vasassc.hu

A listavezető Videoton a kiesés elől menekülő Vasas otthonában kezdi a tavaszi idényt. Mivel a Zalaegerszeg szombaton csak 1-1-es döntetlent játszott a Haladás ellen, így a fehérváriak győzelmük esetén növelhetik előnyüket a tabellán. A vendégek szakvezetője szerint csak a külső körülmények akadályozhatják meg őket abban, hogy az előre eltervezett taktika szerint játsszanak.

- Vannak, akik szeretnék kiénekelni a szánkból a sajtot és tudom azt is, hogy sokan szinte követelik tőlünk, jelentsük ki, megnyerjük a bajnokságot – nyilatkozta dr. Mezey György a vidi.hu-nak. - Ám profi tréner ilyet sosem mond, nem bocsátkozik jóslatokba, mindig csak egy hétre előre tervez. Mindez persze nem jelenti azt, hogy ne a bajnokság megnyerése lenne a célunk. A Vasas ellen maximálisan felkészültünk, csak a talaj, illetve esetlegesen a rossz időjárási körülmények befolyásolhatják az előre eltervezett stratégiánkat. A győzelemre törekszünk Angyalföldön.

Komjáti András nem tagadta, elsősorban hazai pályán is az ellentámadásokra szeretnének építeni a Videoton ellen.

Olyan ellenféllel találkozunk vasárnap, amely mind anyagi lehetőségeiben, mind játékosállományát tekintve kiemelkedik a mezőnyből. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy harc nélkül megadjuk magunkat, sokkal inkább azt, hogy megkettőzött erővel készülünk ellenük. Minden játékosom türelmetlenül várja a megmérettetést, inkább arra kell a figyelmüket felhívnom, hogy maradjanak megfontoltak. A taktikánk is erre épül, biztonságos védekezésből indulva próbáljuk meg bevenni a fehérváriak kapuját” – nyilatkozta a Vasas trénere a klub hivatalos honlapján.

Vasas-Híd-Videoton 17.30 (Sport2)

 

Fotó: labdarugas.vasassc.hu