Golf

Hétfőtől Kaymer váltja Westwoodot a világranglista élén

Címkék:

Váltás történik a golfozók világranglistájának élén: Hétfőtől a német Martin Kaymer váltja az angol Lee Westwoodot.

Kaymer az új listavezető - Fotó: AFP

A WGC-Accenture Match Play Championship döntőjének eredményétől függetlenül hétfőtől Martin Kaymer vezeti majd a hivatalos világranglistát. A 26 éves német golfozó a második legfiatalabb ranglistavezető Tiger Woods után.

„Amikor hallottam, ezeket a dolgokat, hogy én leszek a világranglista vezető hétfőtől, a torna közepén tartottam éppen. Fantasztikus lenne, ha meg tudnám nyerni a versenyt. Utána valóban megérdemeltnek tartanám az első helyezésem. Nem mondom, hogy nem vagyok elégedett, de boldogabbá tenne, ha nyerni tudnék, mintha csak második leszek” – mondta az újdonsült listavezető.

A düsseldorfi golfozó nagyobb nemzetközi sikereket 18 éves kora után ért el: 2003-ban megnyerte az Osztrák Nyílt Bajnokságot, a következő évben pedig német amatőr bajnok lett, és tagja volt a 2005-ben Eb-ezüstöt nyert válogatottnak is. Első szezonjában négyszer végzett a legjobb tíz között és több mint 750 ezer eurót nyert, amivel 41. lett a kereseti listán. 2008-ban az első versenyén, az Abu Dhabi Championshipen győzni tudott, majd ez év júniusában megnyerte a BMW International Opent is Münchenben.

2009-ben két újabb győzelmével több mint 2,3 millió eurót keresett, amivel harmadik lett a pénzkereseti listánAz igazi áttörő sikert 2010-ben érte el, amikor megszerezte karrierje első major bajnoki címét a PGA Championshipen, és a Ryder Kupa csapatba is bekerült. Eben az évben összesen négy versenyen tudott győzni, ezzel 4,5 millió eurót gyűjtött, de az évet még a harmadik helyen zárta.

Az idei szezont is győzelemmel kezdte Abu Dhabiban, az eddigi listavezető Lee Westwood pedig gyenge formát mutatott az elmúlt hetekben, így a WGC-Accenture Match Play Championship versenyen a második meccsén kikapott, Martin Kaymer pedig egészen a döntőig jutott, így hétfőn megtörténik a váltás a világranglista élén.