La Liga

Váratlanul könnyed győzelmet aratott a Barcelona Mallorcán - videó

Kicsit lassan indultak be a katalánok, de a hazaiak nem voltak rájuk veszélyesek

A Mallorca nem szokta magát könnyen megadni a Barcelonának - ősszel például 1-1-et játszottak a Camp Nouban -, ezúttal azonban tartalékosan is könnyen nyertek a katalánok a szigetlakók ellen. Kissé lassan kezdtek Messiék, de egy bő félórás jó időszaknak köszönhetően végül simán győztek.

Kicsit lessan lendültek játékba a csapatok, főleg a Xavit sérülése miatt nélkülöző Barcelona. Ennek megfelelően a Mallorca előtt adódott az első lehetőség, de arra is az első negyedóra végig kelett várni. Ekkor De Guzman szögletéből perc Webo fejelt a kapu fölé. Aztán a második helyzet(ecske) is az övék volt, Pinto fogott egy távoli lövést a 29. percben.

Két perccel később aztán már az ébredés jeleit mutatták a katalánok Iniesta és Messi játszott össze szépen a hazai büntetőterületen belül, de utóbbi tőle szokatlan módon csúnyán mellé lőtte a ziccert. A következő momentum a jobbhátvédként szereplő Adrianóé volt, aki szépen vitte le az alapvonalhoz, de a kilépő a kapus és a kapufa között próbált beadni, aminek az lett a vége, hogy a játékszer elment keresztbe a kapu előtt.

Messi gólöröme a Mallorca ellen 2011 februárjában

A 38. percben megszerezték a vezetést a vendégek. Keita indítása után egyet pattan a labda a tizenhatoson, a hazai kapus azonban nem jött ki érte, pedig talán megszerezhette volna, így a magasnak jóindulattal sem nevezhető Messi fejjel volt eredményes. (0-1)

A félidőt az argentin újabb villanása zárta: lapos labdát kapott, elhúzta a hálóőr mellett, majd kissé kisodródva beadással próbálkozott, de a védők mentettek.

Lendületesen folytatta a Barcelona a második játékrészben. Az 57. percben - leshatárról, esetleg azon túlról induló - Villa kapott hosszú lapos indítást az ellenfél térfelének közepén, és a kapust kicselezve a hálóba passzolt. (0-2)

A következő találat Pedro nagyszerű egyéni teljesítményének volt köszönhető. A tizenhatos bal csücskénél befelé kezdte tolni a labdát, majd gyönyörűen lőtte át a kapu túlsó oldalába Aouate feje felett. (0-3)

A folytatást Guardiola a kevesebb játéklehetőséget kapók és a fiatalok beépítésének szánta, így az eredmény már nem változott, könnyed győzelmet aratott a Barcelona.

Primera División, 25. forduló:

Real Mallorca-FC Barcelona 0-3 (0-1)
gólszerző: Messi (38.), Villa (57.), Pedro (66.)

Korábban játszották:
Atlético Madrid-Sevilla 2-2 (0-1)
gólszerző: Koke Merodio (48.), Reyes (76.), illetve Negredo (41.), Rakitic (66.)

Espanyol-Real Sociedad 4-1 (1-1)
gólszerző: Estrada (42., öngól), Garcia (54.), Callejon (81.), Marquez (90.), illetve Estrada (43.)

Sporting Gijón-Real Zaragoza 0-0

Később játsszák:
Deportivo La Coruna-Real Madrid 22:00

Vasárnap játsszák:
Herculés-Getafe 17:00
Levante-Osasuna 17:00
Racing Santander-Villarreal 19:00
Athletic Bilbao-Valencia 21:00

Hétfőn játsszák:
Málaga-Almería 21:00