NB I

Lázár Bence szép lövése döntött a kapusbakik után Újpesten - videó

Balajcza és Milinte is komoly hibát követett el a bravúrok mellett

Öt gól született az Újpest-Kaposvár találkozón a Monicomp Ligában. Ebben mindkét kapus hibáinak szerepe volt, a hajrában pedig Lázár Bence bombája döntötte el a találkozót. A csapatok kissé idény eleji formát mutattak, főleg a támadásbefejezéseken kell még javítani a következő hetekben.

Lázár Bence

A 14. percben Balajcza Szabolcs nagy hibája után szép mozdulattal szerezte meg a vezetést Perics a Kaposvárnak. Az Újpest kapusa egy magasról lehulló labdát öklözni prólt, de melléütött, így a szerb csatár elé pattant, aki a kapunak háttal behúzta a hálóőr felett. (0-1)

A nemrég a hatharom.com-nak is nyilatkozó Lázár Bence gyorsan megpróbálkozott az egyenlítéssel, a tizenhatosról tiszta helyzetből leadott lövése nem sokkal ment a bal kapufa mellé. A következő percben újra Perics került helyzetbe, szép csellel verte meg a védőjét, Balajcza azonban ezúttal nagy bravúrt bemutatva leért a lövésére. Az első félóra végén újra nagyot mentett a lila-fehérek kapusa Pavlovics kísérleténél, de az emiatt elvégzett Kaposvár-szöglet után Hegedűs teljesen egyedül ugorhatott fel, és könnyedén meg is szerezte csapata második gólját. (0-2)

A félidő hajrájában Perics még egyszer próbára tette Balajczát, de a szünetig nem változott az eredmény.

Edzői értékelés:
Mészöly Géza (Újpest): A játék alapján már az első félidőben is láttam magunkban a lehetőséget, de a csak a szünet után sikerült a kezünkbe venni az irányítást. Ahogy Sisa Tibor most elkeseredett, én hihetetlenül büszke vagyok. Az a csapatszellem, ami ma segített minket, a jövőben is nagyon kell majd. Balajcza Szabolcs hibázott ugyan az elején, de utána több bravúrral is hozzájárult a győzelemhez.

Sisa Tibor (Kaposvár):
Az első félidőben akár 4-0-ra is vezethettünk volna, végül mégis kikaptunk. Sok játékosom jól játszott, de néhányan visszafogottan teljesítettek, ez pedig rányomta a bélyegét az eredményre. Sokat kell még gondolkoznom ezen a mérkőzésen.
A második félidőt szépítő találattal kezdte az Újpest. Milinte előbb még védett Rubus fejesénél, de a következő szögletnél rosszul futott ki, melléütött a labdának, az pedig Pericsről - vagy a mellette felugró támadó kezéről - a kapuba pattant. Gyorsan összejött az egyenlítés is, Lázár kapta meg a labdát a jobb oldalon, kapásból lőtt, és bár rosszul találta el a játékszert, Milinte már kiindult, és nem ért vissza. (2-2)

A következő időszak nem alakult ilyen eseménydúsan. A lila-fehérek voltak fölényben, a Kaposvár ritkábban jutott a hazaiak térfelére, de a befejezések mindkét oldalon rosszul sikerültek. Vagy az utolsó passzok voltak pontatlanok, vagy a lövések kerülték el a kaput.

A hajrához közeledve lassan kijjebb jöttek a vendégek, majd emberelőnybe is kerültek. A hazai csapatból Matos kapta meg a második sárgáját, és majdnem a vezetést is visszavették Sisa Tibor játékosai, Balajcza Szabolcs viszont újabb bravúrt mutatott be. A meccs elején elkövetett hibája igazi kijavításához azonban Lázár Bence újabb találata kellett. Ezúttal Mitrovicstól kapott szép löbbölést, és szépen vágta kissé a jobb oldalról a jobb felső sarokba. (3-2)

A hátralévő percekben már nem változott az eredmény, így a második játékrészben jobban akaró Újpest győzni tudott.

NB I, 17. forduló:

Újpest FC-Kaposvári Rákóczi 3-2 (0-2)
gólszerzők: Perics (48., öngól), Lázár (53., 86.), illetve Perics (14.), Hegedűs (30.)

Újpest: Balajcza - Szokol, Rubus, Takács Z., Kiss Z. - Magos (Balajti, a szünetben), Matos, Mitrovics, Balogh (Tajthy, 88.) - Lázár, Ahjupera (Sitku, 79.)

Kaposvár: Milinte - Gujic, Zahorecz, Grúz, Okuka - Balázs, Pedro (Grumic, 87.), Hegedűs, Pavlovics - Oláh (Kulcsár, 66.), Perics

Fotó forrása: ujpestfc.hu