Premier League

Hernandez kivégezte a Wigant - videó

A Manchester United mexikói csatárának két góljával kezdődött a Wigan elleni gólparádé, a Vörös Ördögök meg sem álltak négy gólig. Wayne Rooney és Fabio da Silva is betalált. Sir Alex Ferguson csapata a győzelemmel megerősítette vezető helyét a Premier League-ben.

Hernandes gólöröme - Fotó:AFP
A Manchester kicsit álmosan kezdte a találkozót, Smalling hibáját kis híján góllal büntették a hazaiak, majd Moses jutott el a vendégek alapvonaláig, de a beadást Vidics hatástalanította. A 13. perc is a Wigan csatáráról szólt, egy az egyben vihette a labdát Van der Sar felé, de a holland hálóőr vállal védte ki a lövést.

A vendégek kivédekezték az első negyed órát, majd a 17. percben egy gyors kontrából gólt szereztek. Nani kapott remek indítást a bal oldalon, majd okosan középretette a labdát, Hernandez pedig a kapu rövid sarkába továbbította. (0-1)

A vezető gól után Sir Alex Ferguson csapata már nem adott akkora teret a Wigannek, Nani jóvoltából pedig a második gólhoz is közel álltak a Vörös Ördögök, de a portugál szélső lövése a kapufán csattant. Közben Wayne Rooney-t kellett ápolni, de az angol csatár visszatért a pályára.

A félidő utolsó percében ismét Nani került helyzetbe, és lőtt 18 méterről, bombájába azonban Alcaraz önfeláldozóan lépett bele. A szünetre megmaradt a manchesteri vezetés.

A második játékrész elején mindkét kapusnak akadt dolga, hazaiaktól Rodallega veszélyeztetett, a vörösöknél pedig a mai meccsen legaktívabb Nani lőtt ismét kapura. A 60. percben már Al Habsi kapuson is túljutott a labda, de Caldwell tisztázni tudott.

A találkozó 65. percében egy kontra után a hazaiak betaláltak van der Sar kapujába, de a kiugró N’Zogbia lesen volt, ezért a játékvezető nem adta meg a találatot, maradt a vendégvezetés.

A 74. percig kellett várni a mérkőzés második góljára, Wayne Rooney remekül ugratta ki Hernandezt, aki 14 méterről a kapus támaszkodó lába mellett begurította önmaga és csapata második gólját. (0-2)

Pontosan tíz perccel később végleg bebiztosította a győzelmet a Manchester United, a kitámadó Wigan elvesztette a labdát, a frissen beállt Berbatov egyedül vitte a kapu felé és önzetlenül gurított a tisztán érkező Rooney elé, aki nem hibázta el a lehetőséget. (0-3)

De itt még nem volt vége. Egy jobbról betekert labdát az előzőleg gólt szerző Rooney csúsztatott Fabio elé, a fiatal középpályás pedig kiszorított szögből kilőtte a bal alsó sarkot. (0-4)

Ez volt a találkozó utolsó említésre méltó mozzanata, a Manchester United 4-0-ra győzőtt a Wigan otthonában.

A Bolton Wanderers a Newcastle otthonában lépett pályára, és játszott 1-1-es döntetlent. A vendégek kapuját Jussi Jaaskelainen védte, Bogdán Ádám pedig a cserepadról nézte végig a találkozót.

A Tottenham-Arsenal és Chelsea-Birmingham találkozók elmaradnak, mivel az Arsenal és a Birmingham vasárnap a Ligakupa döntőjében lép pályára.

Premier League, 28. forduló

Wigan-Manchester United 0-4 (0-1)
gólszerzők: Hernandez (17., 74.), Rooney (84.), Fabio (87.)

Aston Villa- Blackburn Rovers 4-1 (0-0)
gólszerzők: Young (49. - 11esből, 82.), Hanley (62. – öngól), Downing (64.) ill. Kalinic (81.)
kiállítva: Nelsen (90., Blackburn)

Everton-Sunderland 2-0 (2-0)
gólszerző: Beckford (8., 39.)

Newcastle-Bolton Wanderers 1-1 (1-1)
gólszerzők: Nolan (13.) ill. Sturridge (38.)
kiállítva: Taylor (54. Newcastle)

Wolverhampton-Blackpool  4-0 (1-0)
gólszerzők: Jarvis (3.), O’Hara (54.), Ebanks-Blake (79., 90.)
kiállítva: Campbell (43.,Blackpool)