NB I

Nagy akarásnak FTC-győzelem a vége

A Kecskemét szerzett vezetést az Üllői úton, de nagyot küzdve fordított a Fradi

Jobban kezdtek a vendégek a Ferencváros-Kecskemét mérkőzésen a Monicomp Liga első tavaszi játéknapjának második mérkőzésén. A zöld-fehérek játékán a saját bevallásuk szerint is nyomott hagytak az elmúlt napok történései - az angol tulajdonos kivonulása miatt nehéz anyagi helyzetbe került a klub -, és a Hírös városiak Tököli szép lövésével a vezetést is megszerezték. A szünetben azonban Prukner László rendet rakott a hazai fejekben, és nagyot küzdve megfordította az eredményt, és nyert a Ferencváros.

Maróti Béla küzd a Kecskemét játékosával a Ferencváros-Kecskemét bajnokin 2011 februárjában

Kissé havas pályán kezdték el a csapatok a mérkőzést, amin az első komolyabb eseményt egy dulakodás jelentette az ötödik percben, miután Alempijevics csúnyán felrúgta Tutoricsot. A vendégek középpályása megkapta a sárgáját, a játék egy perc múlva folytatódott.

A tempóra nem lehetett panasz az első negyedórában, helyzetet viszont egyik csapat sem tudott kialakítani. Az első komolyabb lehetőség a Kecskemét előtt adódott az első félóra végén, Litsingi lövését azonban védte Ranilovic, a kipattanó pedig szögletre került, miután Tököli nem találta el.

A meccs nem alaklut túl izgalmasan, így volt ideje a közönségnek Berki Krisztiánnal foglalkozni. Nem úgy tűnik, hogy örülnek a szerepvállalásának...

A 36. percben jött az első komoly Fradi-helyzet: egy bal oldali beadás után Schembri fejelhetett a kapu torkából, de magas volt neki a labda, így a kapu fölé bólintott. Válaszul a vendégek megszerezték a vezetést. Tököli kapott egyedül labdát a Ferencváros tizenhatosán belül, és kapásból, a levegőből a jobb alsó sarokba lőtt. (0-1)

A zöld-fehérek megpróbálták felpörgetni a támadójátékukat, egy szabadrúgás után Maróti elé került a labda, de Ribánszki a kapufára tudta ütni a játékszert a bal oldalról leadott lövése után. A hosszabbításban pedig Schembri került helyzetbe, de ütközött a védőjével, és a földre került ugyan, a játékvezető továbbot intett.

A második félidőt a Kecskemét kezdte veszélyesebben. A 46. percben rögtön három nagy lehetőségük is volt. Előbb Ranilovic tisztázott egy beadást, majd Litsingi elől mentettek, végül Alempijevics lőtt a felső lécre. Aztán a második gólt is megszerezték a vendégek, csak épp nem jó kapuba. Schembri szépen küzdötte át magát két védőn a jobb szélen, a beadásába Ribánszki beleütött, így nem lett volna jó a hosszún érkező Rósának a szünetben csereként beállt Preklet azonban addig gondolkodott, hogy mit csináljon, míg végül a saját hálójába lőtt. (1-1)

Edzői értékelés
Tomiszlav Szivics (KTE): Egy pontot érdemeltünk volna, de a fiatal cserejátékosom rutintalansága miatt kapott egyenlítő gól megzavart minket. Gratulálok a Ferencvárosnak. Gond nincs, megyünk tovább.

Prukner László (FTC): Az első félidőben látszottak a játékunkon az elmúlt napok történései, de az vesse ránk az első követ, aki lelki zavar nélkül átvészelt volna hasonlót. A szünet után szerencsére összeszedtük magunkat, és jó játékkal meg tudtuk fordítani a mérkőzést.
A gól felpörgette a hazai csapatot, rövid időb belül két újabb helyzetet is kialakítottak. Előbb Schembri előzte meg a védőjét - a helyét kereső Prekletet -, de a kapu mellé fejelt, majd Rósa lépett meg a bal oldalon, de pontosan a kapust találta meg a lövése.

A 74. percben Tóth Bence meglepő megoldást választott egy szabadrúgásnál, amit a tizenhatos magasságából az oldalvonal közeléből végzett el. Beadás helyett ugyanis élesen a rövid felsőre lőtte a labdát, Ribánszki viszont figyelt, és szögletre ütötte a játékszert.

Idővel kicsit kijjebb jöttek a vendégek, de a 87. percben büntetőhöz jutott a Fradi. Rósa esett el - kissé könnyen - a védők mellett, majd higgadtan értékesítette a tizenegyest. (2-1)

A Tomiszlav Szivics csapata már hiába próbált támadni a hajrában, nem sikerült újabb gólt szerezniük, így nyert a második félidőben sokkal aktívabban és jobban játszó Ferencváros.

A mérkőzés összefoglalója

NB I, 17. forduló:

Ferencváros-Kecskemét 2-1 (0-1)
gólszerző: Preklet (öngól, 50.), Rósa (87. - 11-esből), illetve Tököli (37.)

Korábban játszották:

Siófok-Győr 0-1 (0-1)
gólszerző: Alekszidze (20.)

Szombaton játsszák:
Szolnoki MÁV FC-Lombard Pápa - elhalasztották
DVSC-TEVA - Paksi FC - elhalasztották
MTK Budapest-Budapest Honvéd 15:00
ZTE FC-Szombathelyi Haladás 16:00
Újpest FC-Kaposvári Rákóczi 17:30

Vasárnap játsszák:
Vasas-Híd - Videoton FC 17:30