Real Madrid

Nem dől össze a világ, ha másodikak leszünk - Mourinho

Jose Mourinho szerint a Real Madrid sztárja, Cristiano Ronaldo se nem szélső, se nem csatár, hanem a kettő keverékének számít.

Mourinho a Lyon ellen - Fotó: AFP

Megdönthetetlen Jose Mourinho rekordja Josep Guardiola szerint. A Barcelona spanyol trénere úgy véli, a kilenc éves hazai bajnoki veretlenséget nem lehet utolérni másoknak. Így gondolja ezt a portugál sztáredző is.

Azt hiszem, Guardiolának igaza van. A rekord alatt három évet edzősködtem a Premier League-ben, kettőt a Serie A-ban, és egy részt a La Ligában. Ez a három legjobb bajnokság Európában, ezenkívül volt két veretlen szezonom még Portugáliában is. A csúcs hihetetlen, de nincs semmi különösebb titka. Mindig győzelemre játszok, nem a statisztikákat figyelem. Általában remek a hangulat a hazai bajnoki mérkőzéseinken, erősek voltunk a Stamford Bridge-en, csakúgy mint a San Siróban és a Bernabéuban" - mondta a Real Madrid trénere.

A portugál edző arról is beszélt, hogy jelenleg kifejezetten boldog a Real Madridnál, és elégedett az eddigi eredményekkel.

Ez az első szezonom, azt szoktam mondani, hogy mindig a második idény a legjobb az edzőnek és a játékosoknak is. Már az elsőben is jól tesszük a dolgunkat, a csapat védekezése jó, a támadójáték pedig néhány játékos kreativitásától függ. Megpróbáltuk megtalálni Cristiano pozícióját, mindig meglepetéseket tartogat számunkra. Hogy ő csatár lenne? Nem hiszem, sokkal jobb az egy-egy elleni szituációkban mint egy átlagos támadó. Hogy szélső lenne? Ezt se hiszem, egy szélső nem lő annyi gólt egy szezonban mint ő. Azt hiszem Cristiano a kettő keveréke” - magyarázta a Special One.

Mourinho szót ejtett a legnagyobb riválisról, a Barcelonáról is.

„Amikor Puyol és Xavi befejezi a karrierjét, megpróbálnak majd hasonló játékosokat „gyártani”, de ez a futballban nem járható út, az utánzat mindig rosszabb lesz az eredetinél. Ha második helyen végzünk a szezon végén, az nem jelenti azt, hogy vége a világnak és mindenen változtatni kell a nyáron. Jó úton járunk, fiatal játékosaink vannak, akik sikereket fognak elérni. Persze nem jelentem ki, hogy másodikak leszünk. Miért ne nyerhetnénk meg a bajnokságot és a Bajnokok Ligáját? Minden esélyünk megvan rá” - fűzte hozzá a portugál szakember.