Bajnokok Ligája

Moratti szerint nem kell csoda Münchenben az Inter továbbjutásához

Mindössze egy gól született a szerdán rendezett két negyeddöntőn a Bajnokok Ligájában. A Bayern München a hajrában szerzett góllal 1-0-ra múlta felül idegenben a címvédő Intert, míg a Marseille hazai pályán játszott 0-0-s döntetlent a Manchester Uniteddel. A főszereplők reakciói természetesen különbözőek voltak.

Nagy csata volt az Inter-Bayern meccsen - Fotó: AFP

A Bayern München a hajrában szerzett góllal múlta felül az Internazionalét, ezzel hatalmas lépést tett a továbbjutás felé. A mérkőzést mindkét csapat megnyerhette volna, ezért természetesen mindkét szakvezető máshogy látta a történteket.

Igazságtalan eredmény született, bár egy nagyon erős riválissal találkoztunk. Az első húsz percben nehezen lendültünk játékba, beszorítottak minket, aztán sikerült feljebb tolnunk a védekezésünket. Számos helyzetet tudtunk kialakítani, de sajnos képtelenek voltunk belőni őket. Annak ellenére, hogy vereséget szenvedtünk, nem aggódom, szerintem képesek lehetünk nyerni Németországban” - mondta Leonardo a találkozót követően.

Nem volt szerencsénk, nem volt könnyű a helyzetünk egy csatárral, de a csapat jól játszott. Nincs szükségünk csodára Münchenben, csak nyernünk kell 1-0-ra. Ezt meg is tudjuk tenni, és akkor minden esélyünk megvan a továbbjutásra. Ha megfelelő önbizalommal érkezünk Münchenbe, nem látom be, miért ne tudnánk jó eredményt elérni” - elemezte a helyzetet a milánói klub elnöke, Massimo Moratti.

A Bayern München holland trénere kettővel több lehetőséget jegyzett fel az olaszok kapuja előtt, de a szerencsét is megemlíti.

Izgalmas mérkőzés volt, nekünk 10 helyzetünk volt, az Internek pedig 8. A végén aztán nekünk volt egy kis szerencsénk is. A szünetben azt mondtam a játékosoknak: tartsuk kicsit többet a labdát. A második félidőben ezt meg is tették, ezzel nagy lépést tettünk a továbbjutás felé, de vigyáznunk kell, mert az Inter erős ellenfél" – nyilatkozta Louis van Gaal.

„Azt hiszem a döntetlen lett volna az igazságos eredmény, de természetesen boldogabb vagyok, hogy győzelemmel utazhatunk haza. A célunk, hogy minél messzebb jussunk a Bajnokok Ligájában. Természetesen meg akarjuk nyerni a serleget” - mondta a németek egyik legjobbja, Philipp Lahm.

Nem hozott gólt a másik szerdán rendezett nyolcaddöntő, a Manchester United-Olympique Marseille összecsapás. Így a döntés az Angliában rendezendő visszavágóra marad.

„Csalódott vagyok, ez egy rossz meccs volt a nézők szempontjából, semmi nem történt a pályán. A talaj valóban nem volt a legjobb, de a Marseille mindent megtett azért, hogy ne kapjon gólt. Ha otthon nyerünk, továbblépünk, azt hiszem erre jók az esélyeink” - jegyezte meg Sir Alex Ferguson a találkozó után.

A Marseille edzője, Didier Deschamps ugyanakkor nem tűnt elégedetlennek a találkozó végeztével.

Fontos, hogy nem kaptunk gólt, így utazhatunk az Old Traffordra. Elégedett vagyok a játékosaimmal, mert a legjobbjukat nyújtották. Teljesítettük a feladatunkat, kemény mérkőzés volt, mert a Manchester United volt az ellenfelünk. Nem volt egyszerű, volt egy jó periódusunk a második félidőben, de nem tudtunk betalálni” - értékelt az egykori francia válogatott labdarúgó.