Átigazolási botrány

Guardiola volt az egyetlen gondom Barcelonában - Ibra

Újra elsírta a Barcelonával kapcsolatos búját-baját Zlatan Ibrahimovic: a svéd csatárász megint azt szajkózta, hogy neki csak egyetlen gondja volt Katalóniában, mégpedig az edző, Pep Guardiola személye.

Pep Guardiola és Zlatan Ibrahimovic

"Barcelonában megértettem, hogy a dolgok milyen gyorsan változnak a labdarúgásban. Nekem csak egy problémám volt ott, egy ember, a "filozófus" - fejtegette véleményét Ibra az Eurosportnak.

"Senki mással nem volt bajom, nem találnak olyan embert Barcelonában, aki rosszat mondana rám. Az első hat hónapban minden kitűnő volt. Aztán történt valami, de hogy mi, na azt én sem tudom. Még mindig várom a választ rá. Ha nincs senki, aki motiváljon, akkor mindentől elmegy az ember kedve."

"Ölni tudtam volna José Mourinhóért, úgy értett ahhoz, hogy feltüzeljen minket. De ez a másik (Guardiola - a szerk.)...az edzőnek is alkalmazkodnia kell a játékoshoz, főleg, ha 70 milliót költött valakire."

Zlatan Ibrahimovicot 69,5 millióért szerződtette 2009 nyarán a Barcelona az Internazionalétól (a transzfer részeként az Inter megkapta Samuel Eto'ót is a Barcától) ). Gránátvörös-kék mezben 42 meccsen 22 gólt lőtt, ami nem rossz arány, de a szezon végére megromlott a viszonya Josep Guardiolával. 2010 augusztusában Ibra visszatért korábbi sikereinek színhelyére, a San Siroba, csak épp a másik öltözőbe, a Milanhoz. Adriano Galliani, a vörös-feketék klubelnöke valószínűleg azóta is  dörzsöli tenyerét az üzlet miatt: egy plusz hároméves szerződést kötöttek a támadóval, akit diszkontáron szereztek meg. Ibra egy évig ingyen állhat a Milan alkalmazásában (kölcsönben), a fizetését jelentő 6 millió eurót fizeti a klub, a további három évre pedig 24 millióba kerül a Milannak, ha szerződtetik 2011 nyarán.