Európa Liga

Dzsudzsák fineszes gólja után simán ment tovább a PSV

Remek második féidőt produkálva 3-1-re nyert és továbbjutott a legjobb 16 közé a PSV Eindhoven a Lille elleni Európa Liga mérkőzésen. Dzsudzsák Balázs trükkös szabadrúgásával egyenlítettek ki a hazaiak. A Lille gólszerzőjét kiállították.

Toivonen helyzetben - Fotó: AFP
Jobban kezdtek a vendégek, az első néhány percben a PSV védői csak szabálytalanságok árán tudták megállítani a francia támadókat. Az első komoly ziccer azonban így is a hazaiak előtt adódott, Markus Berg becsúszáshoz hasonlító lövése csattant a kapufán.

A meccs ezen szakasza a svéd csatárról szólt, egyszer a Lille kapusát, Moukót zavarta meg úgy, hogy majdnem öngól lett a vége, a 15. percben pedig egy Dzsudzsák-beadást loptak le a fejéről.
Az első negyedóra után a PSV átvette a játék irányítását, épp ezért volt hidegzuhany, amikor De Melo passzából Pierre-Allain Frau két védő körül kibújva megindult Isaksson kapuja felé, és megszerezte a vezetést a Lille-nek. (0-1)

A bekapott gól kicsit megfogta az eindhovenieket, egészen a 34. percig kellett várni egy “igazi” egyenlítési lehetőségre. Dzsudzsák  lőtt jobbal 16 méterről, de Rami önfeláldozóan lépett a labda útjába. Négy perccel később ismét veszélyeztetett, második lövését azonban Mouko könnyedén hárította.

A félidő utolsó perceiben két ordító holland helyzet maradt ki. Berg tolta Toivonen elé a játékszert, a svéd csatár azonban a kapusba küldte a labdát, majd ismét a magyar középpályás került helyzetbe, de kapu fölé bombázott, így a szünetre maradt a vendég vezetés.

A második játékrész kezdetével magasabb sebességi fokozatra kapcsoltak a vendéglátók, de Bouma csukafejese még elkerülte a francia kaput. Viszont az 55. percben már összejött az egyenlítés.
Dzsudzsák használta ki, hogy a játékvezető engedélyt adott a megítélt szabadrúgás elvégzésére, a vendégek kapusa pedig még a sorfalat rendezte, amikor a középpályás betekerte a kapuba a labdát. (1-1)

DZSUDZSÁK Balázs, a PSV Eindhoven holland labdarúgóklub magyar csatára gólját ünnepli Eindhovenben. A labdarúgó Európa Ligában a legjobb 32 között vívott PSV Eindhoven-Lille visszavágó mérkőzésen a hazai csapat 3-1-re legyőzte a Lille együttesét, így 5-3-as összesítéssel bejutott a legjobb 16 közé.
A 62. percben pedig még nehezebb helyzetbe került a Lille, a gólszerző Frau megkapta második sárga lapját, így tíz emberre fogyatkoztak a vörös-kékek. De itt még nem volt vége.

Nem kellett sokat várni, hogy az emberelőnyt kihasználják a hazaiak. A mérkőzés 67. minutumában Jermain Lens megszerezte a vezetést a PSV-nek, és ezzel nagyon közel kerültek a továbbjutáshoz. (2-1)

A 73. percben teljesen megpecsételődött a franciák sorsa. Marcelo egy szöglet után fejjel szerezte meg csapata harmadik gólját. (3-1)

A találkozó végén még feljegyezhettünk két Lille-helyzetet, mindkettőt a frissen beállt Eden Hazard vitte végig, de az eredményen már ő sem tudott változtatni. A PSV Eindhoven második félidei remek játékának köszönhetően 3-1-re megnyerte a mérkőzést, és továbbjutott a nyolcaddöntőbe.

Európa Liga, a nyolcaddöntőbe jutásért:

PSV Eindhoven (holland)-Lille (francia) 3-1 (0-1)

Gólszerző: Dzsudzsák (55.), Lens (67.), Marcelo (73.) ill. Frau (23.)
Továbbjutott a PSV 5-3-as összesítéssel.


Zenit (orosz)-Young Boys (svájci) 3-1 (1-1)

Gólszerzők: Lazovic (41.), Semak (52.), Sirokov (76.), ill. Jemal (21.)
Továbjutott a Zenit 4-3-as összesítéssel.

Bayer Leverkusen (német)-Metaliszt Harkiv (ukrán) 2-0 (0-0)

Gólszerzők: Rolfes (47.), Ballack (70.)
Továbbjutott a Bayer Leverkusen 6-0-s összesítéssel.



FC Liverpool (angol)-Sparta Praha (cseh) 1-0 (0-0)

Gólszerző: Kuyt (86.)
Továbbjutott a Liverpool 1-0-s összesítéssel.

Sporting Lisboa (portugál)-Glasgow Rangers (skót) 2-2 (1-1)

Gólszerzők: Mendes (42.), Djalo (83.), ill. Diouf (20.), Edu (90.)
Továbbjutott a Glasgow Rangers idegenben lőtt több góllal.



Szpartak Moszkva (orosz)-FC Basel (svájci) 1-1 (0-1)

Gólszerzők: McGeady (90.), ill. Chipperfield (15.)
Továbbjutott a Szpartak Moszkva 4-3-as összesítéssel.