Serie A

A Napoli elnöke Barca stílusú csapatot szeretne

A Napoli elnöke szerint folyamatosan fejlődik csapata, és semmi pénzért nem engedné el Edinson Cavanit.

De Laurentiis a sajtós előtt - Fotó: AFP

A Napoli elnöke, Aurelio De Laurentiis a Villareal elleni Európa Liga találkozó előtt nyilatkozott az olasz sajtónak. A két klub 0-0-s döntetlent ért el Olaszországban, így izgalmas visszavágó várható. A klubvezető ezen kívűl beszélt csapata fejlődéséről, valamint elmondta, a Barcelonát tekinti példának maga előtt.

„Most csak a Villareal elleni mérkőzés foglalkoztat. Előnyt jelent számunkra, hogy Nápolyban nem lőttek gólt. Azt mondtam a játékosoknak, hogy muszáj nyernünk. Négy éve nem is voltunk rajta az európai ranglistán, három éve a 300. hely körül álltunk. Most a 29.-ek vagyunk, ez azt jelenti, hogy jól dolgozunk. A következő lépés, hogy egy Barcelona stílusú csapatot építsünk, ami képes arra, hogy nyerjen és jól játsszon. Lavezzi nem játszhat három olasz bajnokin,de nem vagyok dühös emiatt, mert a játékos valóban hibázott, ezért nem léphet pályára” – nyilatkozta a klubelnök.

Természetesen a Napolival kapcsolatos „örök” téma is felvetődött: mi van, hogy ha egy megaajánlat érkezik a csapat legnagyobb sztárjáért, Cavaniért.

„Mit fogok tenni, ha kapok egy szuper ajánlatot Cavaniért? Megköszönöm, és azt mondom, viszlát. Úgy látom a Napoli folymataosan fejlődik, de pirulák vagy injekciók nélkül.”