Forma-1

Túl jó a lehetőség ahhoz, hogy ne vállaljam - Nick Heidfeld

A Lotus-Renault Forma-1-es istálló vezetői a német pilótát bízták meg a nemrég balesetet szenvedő Robert Kubica helyettesítésével, a versenyző döntése azonban nem volt egyszerű, mivel épp egykori csapattársa autóját veszi át.

Heidfeld a Renault pilótája - Fotó: AFP
A 33 éves Heidfeld túlságosan jó ajánlatnak tartotta a Renault megkeresését, hogy nemet mondjon, de sokat kellett gondolkodnia arról, hogy kihasználja a lehetőséget, vagy sem.

Sokáig tartott, míg leküzdöttem önmagam, talán tovább is, mint azt mások tették volna. Ez az egyik oldal. A másik pedig, hogy kaptam egy lehetőséget és örülök , hogy újra versenyezhetek, elvégre nem én tehetek Robert balesetéről” – nyilatkozta a német a www.f1zone.net-nek.

A pilóta azt is hozzátette, hogy nem tiszta még helyzete a csapatban, hiszen nem lehet tudni, hogy a megbízása csupán néhány versenyre vagy az egész szezonra szól. Ettől függetlenül készen áll az egész idényre helyettesíteni Kubicát, mivel számára volt a legnagyobb meglepetés a lehetőség, hogy ismét versenyautóba ülhet.

Nem volt könnyű a szituáció, de meg kellett ragadnom az esélyt. Öszintén kívánom Robertnek, hogy minél hamarabb térjen vissza a sorozatba” – zárta mondandóját Heidfeld.