Női kézilabda

Telített a válogatott programja

  • MTI

Zsúfolt programja lesz idén is a magyar női kézilabda-válogatottnak, amelyre vb- és Eb-selejtező, valamint - továbbjutás esetén - decemberben olimpiai kvalifikációs világbajnokság vár.

Magyar válogatott ünnepe - Fotó: AFP

A Mátéfi Eszter szövetségi kapitány által felvázolt tervet az elnökség elfogadta. A válogatott játékosok márciusban összetartáson vesznek részt. Április 22. és 24. között Debrecenben nemzetközi torna lesz a brazil és a holland együttes vendégszereplésével. Májusban újabb napokat tölt együtt a keret, és 31-én Tatán, zárt kapuk mögött találkozik az osztrákok csapatával.     

Ezt követően jön a németek elleni oda-visszavágós vb-selejtező. Az első meccs június 4-én vagy 5-én idegenben lesz, az egy héttel későbbi meccsnek Győr ad otthont. Amelyik csapat nyer, kijut a decemberi brazíliai vb-re, és marad esélye, hogy kiharcolja a londoni olimpiai részvételt. Ellenkező esetben elszállnak a 2012-es ötkarikás álmok.
A nyári szünetben is lesz összetartás. Októberben két Eb-selejtezőt játszik a Mátéfi-csapat, és - sikeres kvalifikáció esetén - november 14-én indulna a vb-felkészülés.