Ipswich

Priskin csak balszerencse miatt nem kezdő - Paul Jewell

Az Ipswich vezetőedzője szerint megfelelő a kispadra szorult játékosok hozzáállása

Az angol másodosztályban szereplő Ipswich Town januárban kinevezett vezetőedzője a TWTD.co.uk szurkolói honlapnak adott interjújában értékelte több játékosa, köztük Priskin Tamás helyzetét. A szakember szerint balszerencse a magyar csatár számára, hogy a csapatnak jól megy a játék az utóbbi fordulókban, míg ő csak egyszer tudott eredményes lenni. Ettől függetlenül a játékos hozzáállásával elégedett, és szerinte Priskin megfelelő alternatívát jelent csapatbeli riválisa, Jason Scotland mellett.

Paul Jewell januárban vette át az Ipswich Town irányítását, és nem volt meglepő, hogy az elődje, Roy Keane által mellőzött Priskin Tamással számolt első találkozóin. A magyar csatár ugyanis remekül játszott, és gólt is szerzett azon az Arsenal elleni Ligakupa-mérkőzésen, amelyet a szakember még a lelátóról nézett végig, mielőtt elkezdte volna a munkát a másodosztályú klubnál.

Priskin Tamás ollózása az Arsenal elleni hazai Ligakupa-meccsen az Ipswichben 2011 januárjában

Azóta nyolc bajnokit játszott az Ipswich, ezeken a megszerezhető 24 pontból 14-et begyűjtött (ez 1,75-ös meccsenkénti átlag, Keane-nel 1,17-et produkált a csapat), négy győzelem mellett két döntetlent értek el, és csak kétszer kaptak ki. A nyolc találkozóból az első öt alkalommal kezdő volt Priskin Tamás, de csak az elsőn talált be. Ráadásul az utolsó meccsen, amikor kezdett, a helyére beálló Jason Scotland góljával mentett pontot a csapat a Barnsley ellen.

Ezek után nem volt meglepő, hogy a következő mérkőzésen már a 32 éves trinidadi hallhatta a pályán a bíró első sípszavát, csakúgy mint az azt követő két alkalommal.

Paul Jewell - kedden, a Queens Park Rangers elleni vereség előtt - a csapat szurkolói honlapjának beszélt a rendszerint a padon kezdő játékosokról, és külön kitért a magyar válogatott csatárára is.

"Mondtam a fiúknak, hogy aki kimarad a kezdőből, az épp olyan fontos, mint aki bekerül. Azt akarom látni, hogy mindenki küzd a helyéért, és ezzel egymást sarkallják jobb teljesítményre. Szerencsére a kimaradók sem duzzognak, hanem becsülettel teszik a dolgukat. Ez így volt korábban Jason Scotlanddel - aki a pletykák ellenére nem akart elmenni a Swansea-hoz -, és most így van Priskin Tamással is."

A vezetőedző bízik abban, hogy a válogatottunk csatára hasonlóan fog majd javulni, mint Scotland tette a kimaradás okozta dacnak köszönhetően.

"A dolgok gyorsan változnak a fociban. Néha úgy érzed, semmi nem jön össze, aztán a következő héten egy gólerős csapatban találod magad. A menedzser az egyik pillanatban zseni, a másikban teljesen fogalmatlan. Tenni kell a dolgodat, két lábbal kell a földön állni, és reménykedni kell, hogy összejön, amit el akarsz érni."

Arra is kitért, hogy miért preferálja Scotland szerepeltetését az utóbbi hetekben Priskinnel szemben: "Jason olyat tud adni, amire a csapatnak mostanában szüksége van, jól tartja meg a labdákat elöl. Mások az erősségei mint Tamásnak, így nagyobbak a variációs lehetőségeim is. Azt hiszem, Tamás kicsit balszerencsés, hiszen a csapatnak jól megy, amióta itt vagyok, neki pedig nem annyira. De bárki is marad ki, az mindig balszerencsésnek érzi magát. Dehát ilyen a foci..."

Nos, Priskin a QPR ellen is a kispadon kapott helyet, de a 71. percben beállt a tudósítások szerint kisebb sérülést szenvedett Scotland helyett. Apró szépséghiba, hogy ekkor még 0-0 volt az állás, és a Queens Park Rangers tudott két gólt szerezni, miután náluk Buzsáky Ákos is pályára lépett...