Barcelona

Guardiola 22 milliós katari ajánlatot utasított vissza

A Barcelona sikeredzője szezononként 22 millió eurót keresett volna katari szövetségi kapitányként, de ő inkább a katalánokat választotta.

Guardiola a Barcelona BL-mérkőzésén - Fotó: AFP

Josep Guardiola olyan a Barcelonának, mint Ferguson a Manchester Unitednek vagy Arsene Wenger az Arsenalnak. Pedig a csábítás hatalmas más klubok részéről. A spanyol edző, aki épp szerdán írta alá új szerződését a Barcelonával, sok európai topcsapat kivánságlistájának az élén áll. Menedzsere szerint a CSZKA Moszkva, az Inter, a Chelsea és a Manchester United is kereste az egykori remek középpályást az utóbbi hónapokban, de ő maradt szeretett klubjánál.

A legutolsó ajánlata a szerződéshosszabbítás aláírása előtt Katarból érkezett. Amennyiben elfogadta volna az arab ország szövetségi kapitányi posztját, 22 millió eurót kapott volna tisztán szezononként. A katariak 2014-től 2022-ig, az ott rendezendő világbajnokságig szóló szerződést ajánlottak neki, de a spanyol tréner ezt visszautasította. Guardiola a világ legsikeresebb edzőjének vallhatja magát, abból a szempontból, hogy rövid idő alatt nyolc trófeát nyert a Barcelonával. Jelenlegi mérlege: 79 győzelem, 14 döntetlen és 7 vereség a csapat kispadján, így nem csoda, ha sorban állnak érte a világ minden tájáról.