Női kézilabda

Fájt a döntés - Vanyus Attila reagált a győri szurkolók levelére

A klubelnök szerint nekik megfontoltabbnak kell lenniük a szurkolóknál

A Győri Audi ETO KC elnöke a kezi.hu-n reagált a két szurkolói csoport által kedden közzétett nyílt levélre, melyben Aureila Bradeanu és Simona Spiridon elengedését nehezményezik. Vanyus Attila megérti a rajongókat, de véleménye szerint a klubvezetésnek néha fájdalmas döntéseket kell meghoznia, és biztos abban, hogy az újonnan érkezők is megszerettetik majd magukat a győri közönséggel.

Győri ETO-címerA BKU és az 1904 BOYS nevű szurkolói csoportok kedden nyílt levélben fordultak a győri női kézilabdacsapat vezetőihez, melyben a lejáró szerződésű Aurelia Bradeanu és Simona Spiridon megtartását kérik. Vanyus Attila klubelnök szerdán a kezi.hu internetes oldalon reagált a levélben foglaltakra.

"A szurkolók talán el sem tudják képzelni, mennyire fáj a szívem a két lányért, talán még jobban is, mint a drukkereknek, hiszen nap mint nap találkoztunk, együtt lélegzünk a csapattal." - kezdte a klubelnök. Elmondta, hogy a játékoskeret kialakításánál szakmai, egészségügyi és anyagi szempontokat is figyelembe kell venniük. A szakvezetés felvázolja az elképzeléseit, az elnökség pedig a lehetőségekhez képest igyekszik eleget tenni az igényeknek.

A sportvezető ugyanakkor nem fél attól, hogy az újonnan érkező játékosok ne találnák meg a közös hangot a közönséggel. "Biztos vagyok benne, hogy az új játékosok egy év alatt éppen úgy a szurkolók szívéhez nőnek, mint a szezon végén távozók, csak éppen a nyáron érkezőket még nem ismerjük. Ez az élet rendje, mindig is így történt, korábban is nagyon fájt, ha elmentek játékosaink, de akik a helyükre érkeztek, azokat hamar megszerette mindenki. A szurkolókkal szemben nekünk nem szabad csak a szívünkre hallgatnunk, racionálisan mérlegelnünk kell, hogy tartósan a legjobbak között szerepeljünk."

A két említett kézilabdázón kívül Katarina Mraviková sem játszik jövőre Győrben, a szélső valószínűleg visszavonul a mostani idény végén. Hivatalosan egyelőre csak azt jelentették be, hogy a távozók közül Spiridont a norvég Heidi Löke fogja pótolni, Vanyus Attila szerint azonban már az is eldőlt, hogy a többi posztra ki érkezik. Azonban az érintettek azt kérték, hogy egyelőre maradjon titokban a szerződtetésük, így az elnök nem mondhatott neveket. A kezi.hu értesülései szerint a jelenleg a szlovén Ljubljanában játszó szerb Andrea Lekics és a Podgoricában szereplő montenegrói Jovanka Radicsevics lesznek az új igazolások.