Bajnokok Ligája

Egy igazi BL-rangadót játszottunk – José Mourinho

Megtörte a francia átkot a Real Madrid, mivel nem kapott ki a kedd esti Lyon elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntőben, a spanyolok vezetőedzője, José Mourinho azonban mégsem lehet maradéktalanul elégedett, hiszen kevéssel a lefújás előtt egyenlített a hazai csapat.

A Real Madrid játékosai ünneplik a Benzema vezető gólját a Lyon elleni BL-nyolcaddöntőn.
A portugál tréner véleménye szerint igazi Bajnokok Ligája rangadót játszottak a Lyon ellen, és mivel csapata idegenben lőtt gólt, valamint a visszavágót a Bernabéuban rendezik, ahol a szurkolók még nagyobb önbizalmat adnak majd a királyiaknak, ezért minden esélyük megvan a továbbjutásra. Persze Claude Puel csapatának is lesz ehhez néhány szava.

Mourinho arról is beszélt, hogy nincs egyszerű dolga a játékvezetőknek, főleg az egy ilyen kaliberű meccsen.

Gyorsan elveszíthetik a szimpátiát, ha mondjuk késnek, vagy tévesen ítélnek. Én ötven méterről láttam, hogy a (Lyon) játékos kezéhez ért a labda a büntető területen belül, ő öt méterre állt, mégsem vette észre, így nem kaptunk büntetőt ” - tette hozzá a Real edzője.

Végezetül elmondta, hogy csapata képes lesz hazai pályán kiharcolni a továbbjutást, főleg akkor, ha (éppen az ellenfél csapatából igazolt) Karim Benzema ugyanolyan jól játszik, mint az odavágón. A játékos csereként lépett pályára Emmanuel Adebayor helyén, és végig megjátszható volt, ráadásul betalált volt csapata kapujába.

A hazaiak közül a svéd középpályás, Kim Källström nyilatkozott a mérkőzés után. Szerinte csapata igazi eséllyel utazik majd márciusban Madridba, mivel Bafétimbi Gomis gólja visszadta számukra a reményt. A kései gól megnyugtatta őket, főleg mert az első félidőben két-három nagyobb lehetőséget is kihagytak.

A Lyon-Real Madrid két gólja