Légiósaink

Stieber, Dzsudzsák és Waltner is betalált a hétvégén

Dzsudzsák Balázs, Stieber Zoltán és Waltner Róbert is gólt rúgott csapatában hétvégén, Bogdán Ádám hibátlanul őrizte a Bolton kapuját, Hajnal Tamás pedig ismét remek gólpasszt adott.

Stieber gólöröme - Fotó: www.alemannia-aachen.de

ANGLIA

FA-kupa fordulót rendeztek Angliában a hétvégén, amely sorozatban két magyar játékos találkozott a Fulham-Bolton mérkőzésen. A vendégek kapuját Bogdán Ádám őrizte hibátlanul, míg a hazaiaknál Gera Zoltán lecseréléséig, a 67. percig jól játszott. A mérkőzést 1-0-ra a Bolton nyerte, ezzel tovább is jutott. A Championshipben is rendeztek fordulót a hétvégén: az Ipswich Town-Hull City (1-1) mérkőzésen Fülöp Márton végig védett a hazaiaknál, míg Priskin Tamás a 80. percben állt be. A Cardiff City 2-1-es vereségét a Nottingham Forest ellen, amit Gyepes Gábor a kispadról nézett végig. Hosszú sérülés után tért vissza a Queens Park Rangersbe Buzsáky Ákos, akit a 86. percben cseréltek be a Preston elleni idegenbeli 1-1 alkalmából.

NÉMETORSZÁG

Hajnal Tamás úgy tűnik megtalálta helyét Stuttgartban, mert a hétközi Európa Liga-mérkőzés után a bajnokságban is gólpasszt adott Harniknak. A Leverkusen ennek ellenére hazai pályán 4-2-re legyőzte a VfB-t. A Mainz hazai pályán szenvedett 3-1-es vereséget a Bayern Münchentől, Szalai Ádám sérülése miatt nem volt a keretben, és a másik magyar, Lőw Zsolt sem kapott szerepet.

Stieber Zoltán is egyre jobb formába lendül a Bundesliga 2-ben, ugyanis gólpasszai után ezúttal a kapuba is betalált a Paderborn elleni idegenbeli 3-1-es aacheni siker alkalmával. Ezzel 33 ponttal vezeti a másodosztály kanadai táblázatát. Az Ingolstadt hazai pályán szenvedett 2-0-s vereséget a Fürth csapatától, Futács Márkó a 66. percig volt a pályán a hazaiaknál. Király Gáborral a kapuban az 1860 München ugyanilyen arányú vereséget szenvedett otthon az Augsburgtól. Szintén 2-0 volt az eredmény a VfL Bocum-Fortuna Düsseldorf összecsapáson, a vendégeknél Torghelle Sándor csak a lelátón kapott helyet.

OLASZORSZÁG

Az összes magyar játékos pályára lépett a Serie A-ban a hétvégén, ami örömtelinek mondható. A Lazio-Bari (1-0) mérkőzésen Rudolf Gergely a 72. percben állt be a vendégeknél, és egy lövésre futotta az erejéből. A gól nélküli Fiorentina-Sampdoria találkozón a két magyar épp egymást váltotta: a 85. percben Koman Vladimir helyett a most bemutatkozó Laczkó Zsolt lépett pályára. Az Udinese-Brescia összecsapáson szintén nem született gól, a vendégeknél Vass Ádám a 77. perctől volt a pályán.
Egy osztállyal lejjebb a Triestina 2-2-t játszott a Modenával, de Filkor Attilát nem nevezték a hazaiak a mérkőzésre. Feczesin Róbert ugyanakkor végig a pályán volt a Portosummaga elleni győzelem alkalmával. Kovácsik Ádám a cserekapus szerepében nézte végig a Reggina-Atalanta 0-0-ra végződő találkozót a vendégeknél.

SPANYOLORSZÁG

A Zaragoza 1-0-ra kikapott hazai pályán az Atletico Madridtól, Pintér Ádám nem volt benne a vesztes csapat keretében. A másik spanyol légiósunk, Vadócz Krisztián a 90. percben állt be az Osasuna-Espanyol mérkőzésen, melyet csapata 4-0-ra nyert az új edző irányításával.

HOLLANDIA

A PSV Eindhoven-NAC Breda összecsapáson Horváth Gábor végig pályán volt a vendégeknél, Fehér Csaba sérülése miatt nem kapott szerepet, míg Dzsudzsák Balázst a 76. percben cserélték le a vendégeknél. A magyar középpályás a 26. percben gyönyörű gólt szerzett szabadrúgásból, majd 31. percben sárga lapot kapott. A NAC egyenlítő találata ugyanakkor az ő lelkén szárad, mivel csúnyán eladta a labdát a saját térfelén, ennek ellenére a PSV 4-1-re nyerni tudott. Az Ajax 1-0-ra győzte le a Tóth Balázst végig a soraiban tudó Venlót, Simon András a 80. percben debütált új csapatában, az Excelsiorban, amely 4-0-ra ütötte ki otthon a Willem II-t. Bodor Boldizsár múlt héten az orosz Tom Tomszkba szerződött, ám a Groningen-Roda találkozón még beállt a vendégeknél a 85. percben, és öt percre rá rúgott is egy gólt. A Den Haag-Feyenoord (2-2) mérkőzésen Simon Krisztián a 86. percben lépett pályára a hajrában pontokat veszítő rotterdami csapatba.

BELGIUM

A Westerlo meglepetésre legyőzte a Juhász Rolandot végig a soraiban tudó Anderlechtet 2-0-ra. Az egygólos hazai sikert hozó Genk-Mechelen mérkőzésen Tőzsér Dániel az eltiltását töltötte, Köteles László pedig a kispadon kapott helyet. A Zulte Waregemmel 1-1-re végződő Lierse-ben Kovács Péter a 80. percben állt be csereként. László Csaba csapata, a Charleroi óriási hajrába kezdett, ezúttal a Tisza Tibort a 67. perctől foglalkoztató Sint-Truident győzték le 1-0-ra, így egyre közelebb kerülnek a bennmaradást jelentő helyekhez.

GÖRÖGORSZÁG

Akárcsak Olaszországban Koman és Laczkó, a Volosznál is egymást váltotta a két magyar: Szélesi Zoltán helyett a 84. percben lépett pályára Németh Krisztián az Iraklisz elleni 1-1-re végződő mérkőzésen. Olympiakosz 2-1-re legyőzte a Panathinaikoszt a görög csúcsrangadón, Megyeri Balázst a hazaiak nem nevezték a mérkőzésre. A Kavala 0-0-s döntetlent játszott Panszerraikosszal, amelyben az ex-debreceni Kiss Zoltán végig pályán volt.

MÁS ORSZÁGOK

A Hearts-Dundee United mérkőzésen Balogh János a kispadon ült Skóciában. Vanczák Vilmos végig a pályán volt a Basel ellen 1-0-s vereséget szenvedő Sionban. Az osztrák Bundesligában a mattersburgi Waltner Róbert a 86. percben szerzett pontot érő gólt a Sturm Graz ellen, majd három percre rá lecserélték. Szabics Imre sérülés miatt nem lépett pályára a vendégeknél. A Salzburg-Rapid találkozón Bodnár László végig a pályán volt hazaiaknál, Sáfár Szabolcs pedig a kispadon ült az Austria Wiener Neustadt ellen aratott 4-0-s győzelmekor.